Τόσο καιρό κάναμε το μακιγιάζ μας λάθος! Αυτή είναι η σωστή σειρά των προϊόντων!

Βήμα βήμα η σωστή σειρά!

Τόσο καιρό κάναμε το μακιγιάζ μας λάθος! Αυτή είναι η σωστή σειρά των προϊόντων!

Το μακιγιάζ είναι καθημερινό φαινόμενο για τις γυναίκες και πάντα θέλουν να είναι στην «πένα».

Έχει αναρωτηθεί όμως καμία από εσάς ποια είναι η σωστή σειρά και αν υπάρχει; και όμως υπάρχει! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Τέλειο smokey eye σε 30 δευτερόλεπτα!

Και σίγουρα κάποιες από εσάς αυτή την σειρά την κάνατε λάθος! Αν έχετε κάποιο δίλημμα αν πρώτα μπαίνει η σειρά η το foundation με την παρακάτω σειρά των προϊόντων που πρέπει να χρησιμοποιείτε σας την λύνουμε!

Δείτε ακόμη: Do it like Queen Bey: Φόρεσε και εσύ το γκρι - ασημένιο κραγιόν σου!

Το primer

Laura mercier Foundation Primer Blemish-less σειρά στο μακιγιάζ

Laura mercier Foundation Primer Blemish-less

Προφανώς, η προετοιμασία της επιδερμίδας, είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε, εάν θέλουμε να έχουμε δέρμα έτοιμο να δεχτεί τα προϊόντα μακιγιάζ που θα εφαρμόσουμε πάνω του. Έχουμε αναφέρει την χρησιμότητα του primer, ένα προϊόν κλειδί, που δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για το υπόλοιπο μακιγιάζ σας και θα βοηθήσει το αποτέλεσμα να παραμείνει περισσότερο, οπότε πλέον ξέρετε πως ότι και να κάνετε θα πρέπει να ξεκινήσετε από αυτό.

2 Τα φρύδια

πυκνά φρυδια woman eyebrow 600x600 σειρά στο μακιγιάζ

Αφού βάλουμε primer περνάμε στην περιοχή των ματιών και συγκεκριμένα στα φρύδια. Τα φρύδια είναι πολύ σημαντικό μέρος του προσώπου μας και δεν πρέπει να παραμελούμε την περιποίηση τους, καθώς αποτελούν καμβά για τα μάτια. Αναλυτικές συμβουλές για την περιποίηση των φρυδιών σας μπορείτε να βρείτε εδώ.

3 Oι σκιές

broken eyeshadow σειρά στο μακιγιάζ

Η σκιά θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που τοποθετείτε στα μάτια σας, καθώς είναι εύκολο να μουτζουρωθείτε, αλλά δύσκολο να διορθώσετε πιθανά λάθη εάν έχετε ήδη ολοκληρώσει το υπόλοιπο μακιγιάζ σας. Μια απλή αλληλουχία είναι να ξεκινήσετε από το καπάκι, να συνεχίσετε με το κινητό βλέφαρο και να ολοκληρώσετε με μια φωτεινή σκιά για να τονίσετε το κόκκαλο του φρυδιού.

4 Το eyeliner

Black eyeliner makeup σειρά στο μακιγιάζ

Estée Lauder Little Black Liner

Το eyeliner είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμοστεί όταν οι βλεφαρίδες σας είναι άβαφες, οπότε προτείνουμε να το εφαρμόσετε μετά από τη σκιά αλλά πριν από τη μάσκαρα.
5 Η μάσκαρα

violette, mascara σειρά στο μακιγιάζ

Το τελευταίο βήμα στο μακιγιάζ των ματιών σας, είναι η μάσκαρα. Αφού την εφαρμόσετε, περιμένετε λίγα λεπτά πριν προχωρήσετε στο υπόλοιπο μακιγιάζ, έτσι ώστε η μάσκαρα να να στεγνώσει εντελώς και να αποφύγετε ανεπιθύμητες μουτζούρες.

6 Το foundation

BECCA Aqua Luminous Perfecting Foundation

BECCA Aqua Luminous Perfecting Foundation

Αφού ολοκληρώστε το μακιγιάζ των ματιών σειρά έχει το πρόσωπο. Ξεκινήστε με το foundation σας, που θα αποτελέσει την βάση για το υπόλοιπο μακιγιάζ σας, και θα δώσει ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα σας. Εάν δεν είστε φαν του makeup, μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε μια BB cream με χρώμα, που δίνει σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα, έχοντας πολύ πιο ελαφριά υφή.

7 Το concealer

concealer homepage σειρά στο μακιγιάζ

Το concealer, έρχεται να διορθώσει ότι δεν κατάφερε το foundation. Προσφέρει έξτρα κάλυψη εκεί που την χρειάζεστε, κάτω από τα μάτια ή σε τυχόν σπυράκια και κοκκινίλες.

8 To bronzer

bronzer

Getty Images / Ideal

Εάν χρησιμοποιείτε bronzer, είτε για να κάνετε ένα ελαφρύ contouring είτε για να δώσετε λίγη λάμψη, βεβαιωθείτε ότι το εφαρμόζετε πριν το ρουζ σας.

9 Το ρουζ

mac, rouz, peachy

MAC powder blush

Το ρουζ πρέπει να τοποθετείται πάνω από το bronzer σας. Διαφορετικά, κινδυνεύετε το αποτέλεσμα να φαίνεται λασπωμένο, σε αντίθεση με τη φυσική λάμψη που θέλουμε να πετύχουμε.

10 Το highlighter

Photo Credit: Jennifer Lopez x Inglot

Photo Credit: Jennifer Lopez x Inglot

Το highlighter είναι η τελευταία πινελιά στο μακιγιάζ προσώπου. Τοποθετείστε το στα ζυγωματικά σας, στο κόκκαλο του φρυδιού και στην άκρη της μύτης σας για ένα λαμπερό αποτέλεσμα.

11 Το κραγιόν

ruby woo, red lips, kokkino kragion

Το κραγιόν ή το gloss θα πρέπει να είναι ένα από τα τελευταία βήματα στο μακιγιάζ σας, εάν δεν θέλετε να μουτζουρωθεί όσο προσπαθείτε να βάφετε το υπόλοιπο πρόσωπό σας.

12 Το setting spray

Urban Decay All Nighter Long Lasting Makeup Setting Spray

Urban Decay All Nighter Long Lasting Makeup Setting Spray

To τελευταίο βήμα στην λίστα μας. Αφού ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας, ψεκάστε το πρόσωπό σας με setting spray για να κάνετε το αποτέλεσμα να διαρκέσει για ώρες.