3 κορυφαία tips μακιγιάζ για μικρά μάτια!

Ποια είναι η σωστή τεχνική;

3 κορυφαία tips μακιγιάζ για μικρά μάτια!

Με πολλούς τρόπους, τα κορίτσια με μικρά μάτια έχουν διαφορετικές ανάγκες από το μακιγιάζ τους – το μακιγιάζ των ματιών απαιτεί εντελώς διαφορετική τεχνική, η μάσκαρα μουτζουρώνει τα βλέφαρα και πολλές δεν αγγίζουν καν το eyeliner.

Το cat eye με την τέλεια γραμμή δείχνει εκπληκτικό στις φίλες σου με πιο στρογγυλά μάτια, αλλά δεν είναι το ίδιο στα μικρότερα μάτια, με πιο «βαρύ» καπάκι. Διαβάστε παρακάτω...


Πριν όμως πετάξεις τα μολύβια και τα eyeliner στα σκουπίδια, συνέχισε να διαβάζεις – έχουμε τη λύση. Τρεις για την ακρίβεια....


Διάβασε στη συνέχεια τρεις συμβουλές που αφορούν στο μακιγιάζ για μικρά μάτια:
1. Το χρώμα δεν είναι πάντα απαραίτητο
Δεν έχουν όλα τα μολύβια την ίδια χρήση. Κάποια, όπως ένα μολύβι nude, στο χρώμα του δέρματος, μπορεί να «ανοίξει» τα μάτια σου και να τα κάνει να φαίνονται μεγαλύτερα. «Χρησιμοποίησε ένα nude ή ανοιχτόχρωμο μολύβι ματιών στην εσωτερική σου γωνία και τα μάτια σου θα φαίνονται μεγαλύτερα» λέει ο Arlt.

2. Μη φοβάσαι τις μουτζούρες
Δεν θα πρέπει όλες οι γραμμές να είναι ακριβείας. Σύμφωνα με τον Arlt, λίγο «μουτζούρωμα» δεν βλάπτει, ειδικά αν έχεις μικρότερα μάτια. «Αν υπογραμμίζεις το κάτω σου βλέφαρο ακριβώς στη γραμμή των βλεφαρίδων, τότε μουτζούρωσε λίγο το χρώμα στις εξωτερικές γωνίες. Με αυτό το τρικ τα μάτια σου θα φαίνονται μεγαλύτερα και πιο ανοιχτά» συμβουλεύει.

3. Κάνε πιο απαλές γραμμές
"Μου αρέσει το ελαφρώς μουτζουρωμένο μολύβι ματιών ή μια άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις σκιά ματιών ως liner» προτείνει ο Arlt. «Τα υγρά liners μπορεί να δείχνουν λίγο σκληρά κάνοντας τα μάτια να δείχνουν ακόμη μικρότερα» Για πιο soft look, μπορείς να βρέξεις ελαφρά την αγαπημένη σου καφέ σκιά και να την απλώσεις με ένα λοξό βουρτσάκι".

Αυτό είναι το λάθος που κάνεις με το concealer και σε δείχνει πιο μεγάλη!

Ήξερες πως μία λάθος κίνηση με το concealer σου μπορεί να σου προσθέτει χρόνια;

Το έχουμε χαρακτηρίσει ως το μαγικό ραβδάκι του νεσεσέρ μας και αυτό γιατί μία κίνηση αρκεί για να καμουφλάρει κάθε ατέλεια ή σημάδι κούρασης στο πρόσωπό μας. Παρόλα αυτά και το concealer έχει τα μυστικά του προκειμένου το αποτέλεσμα στην επιδερμίδα μας να δείχνει φυσικό και λαμπερό.

Σύμφωνα με τον Sir John, τον αγαπημένο και εδώ και χρόνια makeup artist της Beyoncé το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες με το concealer, προσθέτοντας μερικά χρόνια παραπάνω απ' όσο δείχνουν, κρύβεται στον τρόπο που σετάρουν στο τέλος το μακιγιάζ των ματιών τους με την πούδρα.


«Η πούδρα που χρησιμοποιούν αρκετές γυναίκες στο τέλος τους μακιγιάζ τους είναι συνήθως βαριά και ξηραίνει την επιδερμίδα σε αυτό το σημείο του προσώπου (aka την περιοχή των ματιών). Γενικότερα, βέβαια, οποιοδήποτε καλλυντικό έχει βαριά και ξηρή σύνθεση μπορεί να επιβαρύνει την επιδερμίδα, προσθέτοντάς της χρόνια. Τι κι αν είσαι 8 ετών, θα δείχνεις 88» λέει χαρακτηριστικά.

Κι αυτό γιατί, τα προϊόντα μακιγιάζ με βαριά σύσταση μπορούν να δημιουργήσουν ένα παχύ στρώμα στην επιδερμίδα εισχωρώντας στις γραμμές έκφρασης ή στους πόρους του δέρματος, κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει κουρασμένη.

Πώς φιξάρεις το concealer κάτω από τα μάτια σου; Πώς θα καταλάβεις αν η πούδρα που ήδη χρησιμοποιείς έχει βαριά ή όχι σύνθεση; Ο Sir John μοιράζεται το δικό του κόλπο:

«Γενικά θα πρέπει να χρησιμοποιείς μία διάφανη ελαφριά πούδρα σεταρίσματος. Αν τώρα θέλεις να καταλάβεις αν η πούδρα σου είναι αρκετά ελαφριά ώστε να μην επιβαρύνει την επιδερμίδα σου, δεν έχεις παρά να πάρεις μία ποσότητα με το πινέλο και να φυσήξεις. Αν η πούδρα πέσει αμέσως κάτω στο έδαφος, τότε είναι αρκετά βαριά για να τη χρησιμοποιήσεις».