Τα λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ και σε μεγαλώνουν!

Δώσε τέλος τώρα!

Τα λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ και σε μεγαλώνουν!

Τα λάθη είναι ανθρώπινα και από τα λάθη μας πρέπει να μαθαίνουμε.

Και όταν στην καθημερινότητά σου συναναστρέφεσαι με beauty experts (βλέπε makeup artists, hairstylists skincare pros κλπ) δε γίνεται να μην ρωτήσεις (και να μη μοιραστείς σε δεύτερη φάση) τα λάθη στο μακιγιάζ που μπορούν να σου στοιχίσουν- προσθέσουν χρόνια.

Γιατί ένα λάθος με το eyeliner το δέχεσαι, αλλά το να δείχνεις 10 χρόνια μεγαλύτερη; Πάμε να δούμε τα λάθη...


- Δε διαλέγεις τη σωστή υφή στο foundation

Η δημιουργία μιας λαμπερής και υγιούς λάμψης είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα στο μακιγιάζ, μιας και σκοπός είναι η επιδερμίδα να ακτινοβολεί τη φρεσκάδα της νιότης. Γι αυτό το λόγο, απόφυγε τις πιο παχύρευστες, «βαριές» υφές στο foundation, χρησιμοποιώντας πιο λεπτόρευστα προϊόντα.

-Ξεχνάς τα φρύδια σου

Τα χρόνια περνούν και βλέπεις τα φρύδια σου να γίνονται όλο και πιο αραιά ή να αποκτούν καθοδική φορά. Καλό θα είναι λοιπόν, α) να μην ξεχνάς να τα περιποιείσαι, β) να τα «γεμίζεις» με τα κατάλληλα προϊόντα όπως ένα μολύβι/ μια σκιά ή gel και γ) να διορθώνεις το σχήμα τους. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως πρέπει να το παρακάνεις.

- Δεν απλώνεις σωστά το ρουζ

Ναι, μπορεί να έχεις συνδέσει το ρουζ με τα μάγουλα, αλλά στο blending κρύβεται το μυστικό ενός φυσικού- νεανικού look. Άπλωσε το ρουζ πολύ καλά στα ζυγωματικά σου και πρόσεξε να υπάρχει μια ομοιομορφία στο χρώμα της επιδερμίδας σου. Επίσης, απόφυγε τις πολύ έντονες σκούρες ή αντίστοιχα παλ αποχρώσεις.

- Δεν κάνεις περίγραμμα στα χείλη

Με το πέρασμα των χρόνων, η επιδερμίδα των χειλιών γίνεται ακόμη πιο λεπτή- ιδιαίτερα το περίγραμμά τους- χάνοντας τον όγκο της. Η απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης, λοιπόν, έχει ως αποτέλεσμα, να μειώνεται το μέγεθος των χειλιών. Γι αυτό το λόγο, το περίγραμμα με το μολύβι χειλιών είναι από τα βασικά steps πριν το κραγιόν. Συγκρατεί το χρώμα, ενισχύει το περίγραμμα κάνοντας τα χείλη να δείχνουν πιο ζουμερά και σαρκώδη.

- Θεωρείς περιττή τη μάσκαρα

Τι πιο sexy από ένα βλέμμα που μαγνητίζει; Και εκτός από τις σκιές ή το eyeliner που θα χρησιμοποιήσεις, μερικές στρώσεις με τη μάσκαρα είναι αυτές που θα απογειώσουν το look σου- γιατί όχι- κρύβοντάς σου μερικά χρόνια.

- Φοβάσαι να πειραματιστείς με το χρώμα

Προς Θεού, δε λέμε να δοκιμάσεις μια neon πράσινη σκιά, αλλά πολλές γυναίκες στην προσπάθειά τους να μην φανούν υπερβολικές ή απλά επειδή φοβούνται να βάλουν χρώμα στο μακιγιάζ τους περιορίζονται σε μια άσπρη-μπεζ σκιά στο καπάκι των ματιών τους, με αποτέλεσμα τα μάτια τους να φαίνονται πολύ άτονα- φλατ. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως πρέπει να το παρακάνεις.

- Βάζεις σε λάθος σημεία την τερακότα

Δεν υπάρχει γυναίκα που ειδικά το καλοκαίρι να μην αγαπά το ηλιοκαμένο look και την τερακότα. Ένα από τα λάθη που κάνουν οι περισσότερες, είναι πως την απλώνουν πολύ χαμηλά και πολύ μπροστά στα μάγουλά τους με καθόλου κολακευτικό αποτέλεσμα.

Αυτό είναι το λάθος που κάνεις με το concealer και σε δείχνει πιο μεγάλη!

Ήξερες πως μία λάθος κίνηση με το concealer σου μπορεί να σου προσθέτει χρόνια;

Το έχουμε χαρακτηρίσει ως το μαγικό ραβδάκι του νεσεσέρ μας και αυτό γιατί μία κίνηση αρκεί για να καμουφλάρει κάθε ατέλεια ή σημάδι κούρασης στο πρόσωπό μας. Παρόλα αυτά και το concealer έχει τα μυστικά του προκειμένου το αποτέλεσμα στην επιδερμίδα μας να δείχνει φυσικό και λαμπερό.

Σύμφωνα με τον Sir John, τον αγαπημένο και εδώ και χρόνια makeup artist της Beyoncé το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες με το concealer, προσθέτοντας μερικά χρόνια παραπάνω απ' όσο δείχνουν, κρύβεται στον τρόπο που σετάρουν στο τέλος το μακιγιάζ των ματιών τους με την πούδρα.

«Η πούδρα που χρησιμοποιούν αρκετές γυναίκες στο τέλος τους μακιγιάζ τους είναι συνήθως βαριά και ξηραίνει την επιδερμίδα σε αυτό το σημείο του προσώπου (aka την περιοχή των ματιών). Γενικότερα, βέβαια, οποιοδήποτε καλλυντικό έχει βαριά και ξηρή σύνθεση μπορεί να επιβαρύνει την επιδερμίδα, προσθέτοντάς της χρόνια. Τι κι αν είσαι 8 ετών, θα δείχνεις 88» λέει χαρακτηριστικά.

Κι αυτό γιατί, τα προϊόντα μακιγιάζ με βαριά σύσταση μπορούν να δημιουργήσουν ένα παχύ στρώμα στην επιδερμίδα εισχωρώντας στις γραμμές έκφρασης ή στους πόρους του δέρματος, κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει κουρασμένη.

Πώς φιξάρεις το concealer κάτω από τα μάτια σου; Πώς θα καταλάβεις αν η πούδρα που ήδη χρησιμοποιείς έχει βαριά ή όχι σύνθεση; Ο Sir John μοιράζεται το δικό του κόλπο:

«Γενικά θα πρέπει να χρησιμοποιείς μία διάφανη ελαφριά πούδρα σεταρίσματος. Αν τώρα θέλεις να καταλάβεις αν η πούδρα σου είναι αρκετά ελαφριά ώστε να μην επιβαρύνει την επιδερμίδα σου, δεν έχεις παρά να πάρεις μία ποσότητα με το πινέλο και να φυσήξεις. Αν η πούδρα πέσει αμέσως κάτω στο έδαφος, τότε είναι αρκετά βαριά για να τη χρησιμοποιήσεις».