Κορίτσια προσοχή! Αυτά είναι τα καλλυντικά που πρέπει να έχετε στο ψυγείο το καλοκαίρι!

Όντως τώρα; Είναι θέμα υγείας!

Κορίτσια προσοχή! Αυτά είναι τα καλλυντικά που πρέπει να έχετε στο ψυγείο το καλοκαίρι!

Αυτά είναι τα καλλυντικά που πρέπει να έχετε στο ψυγείο το καλοκαίρι! Κορίτσια προσοχή!

Με τον υδράργυρο να αναβαίνει καθημερινά, ήρθε η στιγμή να λάβετε δραστικά μέτρα για να προστατεύσετε τα αγαπημένα σας προϊόντα ομορφιάς. Πολλά από αυτά είναι «ευαίσθητα» και χρειάζονται ψυγείο τους καλοκαιρινούς μήνες για να μην αλλοιωθούν τα συστατικά τους, ενώ κάποια άλλα θα είναι πολύ πιο απολαυστικά όταν τα εφαρμόζετε αν είναι παγωμένα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποθηκεύετε τα πάντα δίπλα στα ζαρζαβατικά σας, μόνο τα παρακάτω χρειάζονται χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα προϊόντα που θα πρέπει να βάλετε τώρα στο ψυγείο!

Gel ματιών

Εκτός του ότι είναι καλό για την κρέμα είναι ακόμα καλύτερο για τα μάτια σας αφού οτιδήποτε παγωμένο εξαφανίζει τα πρηξίματα στα μάτια.

Βερνίκια νυχιών

Στη ζέστη τα βερνίκια πήζουν και γίνονται πολύ πιο δύσκολα στη χρήση. Μάλιστα κάποια «σπάνε» και αλλοιώνεται το χρώμα τους. Στο ψυγείο, τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί.

Προϊόντα με βιταμίνες

Μόλις ανοιχτούν και έρθουν σε επαφή με τον αέρα, τα προϊόντα που περιέχουν βιταμίνες οξειδώνονται και χάνουν την αποτελεσματικότητά τους γρηγορότερα. Διατηρώντας τα στο ψυγείο παρατείνετε τις δυνάμεις τους.

Σπρέι προσώπου

Είτε είναι για τόνωση, ενυδάτωση, δροσιά ή οποιαδήποτε άλλη χρήση, διατηρήστε τα σπρέι προσώπου στο ψυγείο για τον απλούστατο λόγω του ότι θα σας φρεσκάρουν καλύτερα αν είναι δροσερά.

Μολύβια ματιών, χειλιών και κραγιόν

Η βάση αυτών των προϊόντων είναι κατά κύριο λόγο κέρινη κι έτσι είναι πιο επιρρεπή στο να αλλοιωθούν στις θερμοκρασίες δωματίου. Βάλτε τα λοιπόν στο ψυγείο και θα παραμείνουν άθικτα.

Πηγή: unique-ermes.com.cy

Ληγμένα καλλυντικά; Μην τα πετάξετε αμέσως

Σκεφτείτε πιο πρακτικά πριν πετάξετε τα καλλυντικά σας στα σκουπίδια.

Όλες οι γυναίκες ξοδεύουν μια μικρή περιουσία στα καλλυντικά και πολλές φορές δεν προλαβαίνουν να τα χρησιμοποιήσουν και έτσι λήγουν ή αρχίζουν να μυρίζουν περίεργα. Πριν πετάξετε τα καλλυντικά σας, δείτε πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με διαφορετικό τρόπο:

Κρέμες προσώπου ή ματιών. Οι κρέμες αυτές έχουν ενεργά συστατικά που ενισχύουν τις λειτουργίες του δέρματος και το ενυδατώνουν σε βάθος. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε διάφορες περιοχές του σώματος που δεν είναι τόσο ευαίσθητες όσο το πρόσωπο και τα μάτια. Απλώστε την κρέμα σε αγκώνες, γόνατα και πέλματα.

Τονωτική λοσιόν προσώπου. Απλώστε τη στα πόδια μετά το ξύρισμα για να καταπραΰνετε το δέρμα.

Καθαριστικό προσώπου σε μορφή gel. Χρησιμοποιήστε το για υγρό σαπούνι χεριών.

Make up υγρό ή compact. Χρησιμοποιήστε το τοπικά για να καλύψετε ανεπιθύμητα σημάδια στο σώμα.

Πούδρα προσώπου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σώμα, απλώστε την στους ώμους και το ντεκολτέ για λάμψη και ομοιόμορφο χρώμα.

Μάσκαρα. Αν σας τελείωσε ή αν ξεράθηκε κρατήστε το πινέλο, πλύνετε το πολύ καλά και χρησιμοποιήστε το σαν βουρτσάκι για τα φρύδια ή για να ξεχωρίζετε – χτενίζετε τις ήδη βαμμένες βλεφαρίδες. Επίσης, το βουρτσάκι σε μια μάσκαρα είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, κρατήστε το αγαπημένο σας και χρησιμοποιήστε το σε άλλη μάσκαρα. Σημαντικό είναι να το πλένετε πολύ καλά μετά από κάθε χρήση.