Ακολούθησε αυτά τα 5 tips για να μην λιώνει το μακιγιάζ σου στα μάτια το καλοκαίρι!

Για να μην είσαι σαν το panda στο beach bar!

Ακολούθησε αυτά τα 5 tips για να μην λιώνει το μακιγιάζ σου στα μάτια το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι έφτασε και κάθε φορά που θα βγαίνει έξω θα λιώνει το μακιγιάζ στα μάτια και θα μοιάζεις με μαραμένο panda όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι. Όχι φίλη μου! Ακολούθησε αυτά τα 5 tips και δε θα ξαναδείς το μακιγιάζ σου να λιώνει!

Λίγο που τρέχουμε όλοι από το πρωί μέχρι το βράδυ, λίγο που η θερμοκρασία ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο, δεν θέλει και πολύ για να αρχίσει να «τρέχει» το μολύβι και η μάσκαρα και να μας κάνει να μοιάζουμε με panda.

Not a good look αν μας ρωτάτε και για αυτό το λόγο κάναμε διεξοδική έρευνα και ανακαλύψαμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε το μολύβι, τη μάσκαρα και τις σκιές να μένουν ακούνητα στα μάτια μας όσες ώρες κι αν περάσουν.

Σωστή βάση
Μην φοράτε υπερβολική ποσότητα κρέμας ματιών πριν το μακιγιάζ. Εννοείται πρέπει να φοράτε πρωί και βράδυ, απλά πριν το μακιγιάζ περιορίστε την ποσότητα γιατί αλλιώς θα κάνει τα προϊόντα να «γλιστράνε» από τα βλέφαρα σας.

Primer
Το απόλυτο μυστικό είναι ένα και ακούει στο όνομα primer. Αν τα βλέφαρα σας τείνουν να είναι λιπαρά, εφαρμόστε πριν από οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ ένα primer για σκιές, γεγονός που θα κάνει και τα χρώματα των σκιών να δείχνουν πιο έντονες.

Πούδρα
Αφού απλώσετε το concealer στα βλέφαρα σας, περάστε από πάνω λίγη ματ πούδρα με ένα μεγάλο πινέλο. Αυτό θα «τραβήξει» την περιττή λιπαρότητα και θα «ασφαλίσει» το μακιγιάζ στη θέση του.

Waterproof
Η πιο σίγουρη λύση είναι να επιλέξετε αδιάβροχα προϊόντα. Επενδύστε σε μια μάσκαρα και ένα μολύβι ματιών με αδιάβροχη σύνθεση και δεν θα ξανασχοληθείτε μαζί τους μέχρι να έρθει η ώρα του ντεμακιγιάζ.

Smoke it!
Αν το μολύβι ματιών είναι αυτό που τείνει να λιώνει πιο εύκολα στα μάτια σας, «ασφαλίστε» το. Τι εννοούμε; Απλώς απλώστε από πάνω λίγη σκιά στο ίδιο χρώμα με το μολύβι. Έτσι θα διατηρηθεί περισσότερο, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα τέλειο smokey εφέ.

Κορίτσια προσοχή! Αυτά είναι τα 3 λάθη που κάνεις με τη μάσκαρα!

Γυναίκες είμαστε και λάθη...δεν κάνουμε συνήθως αλλά τυχαίνει να κάνουμε καμιά φορά στο μακιγιάζ μας. Κορίτσια προσοχή παρακαλώ σε αυτά τα θέματα! Αυτά είναι τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνεις με την μάσκαρα!

Το θέμα είναι σε κάθε περίπτωση να μαθαίνουμε από αυτά και να προσπαθούμε να μην τα επαναλαμβάνουμε!

1. Βάζεις- Βγάζεις το βουρτσάκι
Γίνεται σχεδόν ασυνείδητα τις περισσότερες φορές όμως, με το να βγάζεις- βάζεις το βουρτσάκι, το tube γεμίζει αέρα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μάσκαρα να στεγνώνει πιο γρήγορα, απ' ότι συνήθως.

2. Τη δανίζεσαι και τη δανείζεις
Ευλογία να μοιράζεσαι τα πράγματά σου, αλλά κάτι τέτοιο στην περίπτωση των καλλυντικών μπορεί να αποδειχθεί τραγωδία. Προφανώς, δεν αναφερόμαστε σε κλειστά-μη χρησιμοποιημένα καλλυντικά, αλλά σε όλες αυτές τις φορές που δανείστηκες και δάνεισες τη μάσκαρά σου σε κάποια φίλη κολλητή ή αδερφή. Δεν θα συμβεί πάντα, αλλά μια τέτοια κίνηση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μάτια, όπως ερεθισμοί, φλεγμονές, επιπεφυκίτιδες, επιβαρύνοντας την υγεία των βλεφαρίδων σου.

3. Το παρακάνεις με την ποσότητα
«Less is more» ο κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάς στο μακιγιάζ σου, πόσο μάλλον όταν παίρνεις τη μάσκαρα στα χέρια σου και ξεκινάς με τις στρώσεις. Αυτό που πρέπει να έχεις πάντα κατά νου είναι πως δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολές- aka να περάσεις τιε βλεφαρίδες σου με πολλές στρώσεις- προκειμένου να πετύχεις ένα σαγηνευτικό αποτέλεσμα. Τρεις στρώσεις αρκούν για να πετύχεις ένα εντυπωσιακό look. Φυσικά, αυτό εξαρτάται και από την καμπυλώτητα και την πυκνότητα που έχουν ήδη οι βλεφαρίδες σου.