Δεν σου «στρώνει» το make up; Ακολούθησε αυτά τα βήματα για τέλεια κάλυψη με διάρκεια!

Στόχος; Η αψεγάδιαστη επιδερμίδα!

Δεν σου «στρώνει» το make up; Ακολούθησε αυτά τα βήματα για τέλεια κάλυψη με διάρκεια!

Δεν σου «στρώνει» καλά το make up στο πρόσωπό σου; Ακολούθησε αυτά τα βήματα για τέλεια κάλυψη με διάρκεια!

Στόχος πάντα θα είναι η αψεγάδιαστη κι αλαβάστρινη επιδερμίδα που δείχνει φυσική και φρέσκια. Κι ενώ θες να απλώσεις το μεικαπ σωστά και αριστουργηματικά, κάτι συμβαίνει και δεν σου στρώνει ή δεν μένει εκεί που το θες για πολλές ώρες.

Εφόσον έχεις βρει το μεικαπ, foundation ή φον ντε τεν (όπως και να το λες) που θεωρείς ότι ταιριάζει στην επιδερμίδα, αλλά και στις ανάγκες της, μετά πρέπει να βρεις τη σωστή την κίνηση, προκειμένου να μπορέσει κι αυτό να αναδείξει την αποτελεσματικότητα, αλλά και μαγεία του.

Αρχικά, αυτό που χρειάζεται να καταλάβεις είναι ότι όλη η διαδικασία – εφαρμογή μεικαπ- απαιτεί χρόνο και κάποια μικρή τεχνική. Έτσι θα μπορέσει να σου στρώσει, και πάνω απ’ όλα να έχει διάρκεια στη μέρα.

Ξεκίνα λοιπόν, βάζοντας στο πάνω μέρος της παλάμης σου μια μικρή ποσότητα μεικαπ (ιδανικά όσο ένα νόμισμα των 50 λεπτών). Πώς να διατηρήσεις το μακιγιάζ σου όλη την ημέρα! Τα «έξυπνα μυστικά» που θα σε σώσουν!

Έπειτα, πάρε ένα νωπό σφουγγαράκι ή ένα πινέλο και πέρνα μοιρασμένη ποσότητα σε μέτωπο, μύτη και μήλα. Άπλωσε προς το πηγούνι, τη γραμμή των μαλλιών και τον λαιμό. Ξεκίνα να το δουλεύεις απαλά και χωρίς να βιάζεσαι.

Αφού πετύχεις αυτή την ομοιογενή και τέλεια όψη και παρατηρείς ακόμη κάποιες μικρές ατέλειες (πχ έχεις σπυράκια ή μαύρα στίγματα) πέρασε τοπικά στα σημεία λίγο κονσίλερ.

Έξρα tips
-Αν θες ένα ανάλαφρο λουκ, δοκίμασε να αναμείξεις το μεικαπ σου με την ενυδατική, αλλά και λίγο primer με γυαλάδα. Έτσι φτιάχνεις μια ολοδική σου BB cream.
-Για μεγαλύτερη διάρκεια στο μεικαπ, αλλά και στο μακιγιάζ σου, ψέκασε τέλος όλο το πρόσωπό σου μ’ ένα ενυδατικό σπρέϊ νερού.

Πηγή: bovary.gr

Αυτοί είναι οι 8 καλύτεροι τρόποι για να διατηρήσεις το μακιγιάζ σου ακόμη κι όταν έχει καύσωνα!

Αυτοί είναι οι 8 καλύτεροι τρόποι για α διατηρήσεις το μακιγιάζ σου αψεγάδιαστο ακόμη κι όταν έξω έχει καύσωνα!

Έχεις τελειοποιήσει το make up σου και μόλις βγεις άρχισε να χαλάει λόγω της ζέστης;

Είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου τύχει και αυτό επειδή το πρόσωπό σου είναι γεμάτο έλαια. Ο ζεστός καιρός είναι αγώνας αντοχής για το καθημερινό σου μακιγιάζ.

Ακόμη και νύχτα να βγεις θα ιδρώσεις οπότε θα χαλάει και πάλι το μακιγιάζ σου, κάνοντάς σε να νιώθεις άβολα.

Παρακάτω θα δεις μερικές συμβουλές που σου δίνουμε για το πως να εφαρμόζεις σωστά τα καλλυντικά σου τους ζεστούς μήνες.

1.Επίλεξε τη σωστή κρέμα

Κορυφαίοι στυλίστες και δερματολόγοι συστήνουν να αποφύγεις τις κρέμες με βάση το λάδι τουλάχιστον τους μήνες του καλοκαιριού. Αυτές τις κρέμες καλό θα ήταν να τις αποφεύγεις όλον τον χρόνο εάν η επιδερμίδα σου είναι ήδη λιπαρή.Έτσι το μακιγιάζ σου θα είναι πιο σταθερό.

2.Φτιάξε μία βάση για το make up σου

Πριν χρησιμοποιήσεις το καλυπτικό σου make up, βάλε στο δέρμα σου μία ενυδατική κρέμα και άπλωσέ την καλά. Φρόντισε όμως να έχει ελαφριά υφή για να μην έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα.Αυτό θα βοηθήσει το μακιγιάζ σου να κρατήσει περισσότερο, κάτι που είναι πολύ θετικό για μία πολύ ζεστή μέρα.

3.Εφαρμογή καλλυντικών

Για να εφαρμόσεις τα καλλυντικά στο πρόσωπό σου, χρησιμοποίησε σφουγγαράκι ή ειδικό πινέλο. Με αυτό τον τρόπο θα βάλεις απαλό στρώμα μακιγιάζ στο πρόσωπό σου και δεν θα το βαρύνεις. Μη χρησιμοποιείς τα δάχτυλα, με τα οποία μπορεί να μεταφέρεις πολλά μικρόβια.

4.Χρησιμοποίησε στιγμιαία αντηλιακά μαυρίσματος

Τα στιγμιαία αντηλιακά μαυρίσματος και οι πούδρες κάνουν τα μάτια σου να φαίνονται πιο φωτεινά και τα δόντια σου πιο λευκά. Για να το κάνεις να φαίνεται πιο φυσικό, βάλε καλλυντικά στις περιοχές που είναι πιο επιρρεπής στο μαύρισμα, όπως το μέτωπο, τα ζυγωματικά, το πηγούνι και η μύτη.

5.Βάζε ελάχιστο make- up

Ο χρυσός σου κανόνας πρέπει να είναι, όσο λιγότερο τόσο καλύτερα! Ένας απλός συνδυασμός ενυδατικής κρέμας, κονσίλερ και μάσκαρα, είναι ο ιδανικός για τους μήνες του καλοκαιριού. Μην κάνεις υπερβολές. Άλλωστε οι άντρες προτιμούν τα πιο φυσικά πρόσωπα, πόσο μάλλον το καλοκαίρι.

6.Πολέμησε τη λιπαρή λάμψη

Για να προλάβεις το δέρμα σου από το να αποκτήσει μία μη υγιεινή λάμψη, δοκίμασε για βάση κρέμες με απαλά χρώματα. Όταν έρχονται σε επαφή με τα κρυμμένα λίπη στους πόρους σου, αυτές οι βάσεις γίνονται ορατά πιο σκούρες.

7.Απέφυγε τα μουλιασμένα χρώματα

Σιγουρέψου πως τα καλοκαιρινά καλλυντικά σου, δεν περιέχουν σκούρα, μουλιασμένα χρώματα. Σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις παστέλ χρώματα σε σκιές και κραγιόν. Όσο για το make up σου επίλεξε κάποιο στο χρώμα του δέρματος σου ώστε να αποφύγεις τις διχρωμίες.

8.Επέλεξε την ιδανική σκιά για τα μάτια

Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις ρευστές σκιές για τα μάτια σου. Αυτές οι σκιές είναι εύκολες να τις χρησιμοποιήσεις και εφαρμόζονται ομοιόμορφα σε όλη την περιοχή, απορροφώνται γρήγορα από το δέρμα και μένουν στο πρόσωπό σου περισσότερο χωρίς να φοβάσαι αν θα λιώσουν.