No makeup look: Η natural τάση που "ξετρελαίνει" τους beauty editors

Δείξε τη φυσική πλευρά σου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
No makeup look: Η natural τάση που

Κορίτσι προσοχή! Σας έχουμε την natural τάση που πρέπει να υιοθετήσετε μιας και είναι το look που έχει καταφέρει να ξετρελάνει όλους τους beauty editors και να προκαλέσει σωστή φρενίτιδα, μιας και επί της ουσίας αποτελεί ένα no makeup look.

Φέτος έφτασε η ώρα να ξεχάσεις τις παχιές στρώσεις foundation που κάνουν το δέρμα σου να δείχνει σαν πορσελάνινο και να υιοθετήσεις ένα πιο λαμπερό φινίρισμα στο οποίο θα φαίνεται ίσα ίσα πως έχει βάλει πάνω σου μακιγιάζ. Αυτό το no makeup - makeup look μπορεί από τη μία να φαίνεται απαιτητικό, ωστόσο το συνιστούν όλοι οι ειδικοί.

Η αρχή είναι μία και πολύ απλή, όσο λιγότερο μακιγιάζ βάζεις στο πρόσωπό σου τόσο καλύτερα, μιας και μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα τόσο στην εμφάνισή σου όσο και στην υγεία της επιδερμίδας σου, ωστόσο ρίξτε και μια ματιά σε αυτή τη νέα τάση που μας έχει τρελάνει.

nomakeup look

Πάμε να δούμε τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να το πετύχεις

Πρώτα απ' όλα η βάση

Η "βασιλεία" του ματ τελειώματος στο μακιγιάζ ξεκινάει σιγά σιγά να δίνει τη θέση της σε πιο γυαλιστερές επιφάνειες, από τις σκιές στο makeup μέχρι και στο κραγιόν. Αυτό λοιπόν που έχεις να κάνεις είναι να αποκτήσεις ένα foundation το οποίο θα είναι μεν όσο καλυπτικό θες αλλά θα αφήνει πίσω του μία φυσική γυαλάδα και δε θα σε κάνει να μοιάζεις σαν πορσελάνινη κούκλα.

Όσο λιγότερο τόσο καλύτερα

Οι beauty editors συνιστούν να μην κάνουμε υπερβολές όταν βάζουμε στο πρόσωπό μας founation, οπότε, αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να βάλεις όσο λιγότερο γίνεται. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις ένα σφουγγαράκι για να το απλώσεις γιατί ειδάλλως, θα αφήσεις λιπαρότητα πάνω στο δέρμα σου.

Κάνε το δέρμα σου να γυαλίζει

Λίγο μπρόνζερ είναι ιδανικό για να σας δώσει ένα ηλιοκαμμένο look το οποίο είναι ιδανικό, ειδικά γι΄αυτή την εποχή που δεν μας βλέπει πολύ ο ήλιος λόγω της καραντίνας.

Βάλτε επίσης λίγο ρουζ για να δώσετε υγεία στα μάγουλά σας και μην ξεχάσετε να τσεκάρετε, αν το χρώμα που έχετε στο πρόσωπό σας ταιριάζει με αυτό που έχετε στον λαιμό σας.