Μυστικό για τέλειο χαμόγελο πριν από τις διακοπές!

Μυστικό για τέλειο χαμόγελο πριν από τις διακοπές!

Άραγε προλαβαίνεις να αποκτήσεις ένα αστραφτερό χαμόγελο με ίδια δόντια, χωρίς ατέλειες, λίγο πριν από τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις; Την απάντηση σε αυτό έρχονται να σου δώσουν οι διαφανείς νάρθηκες Invisalign, που υπόσχονται να σε κάνουν να χαμογελάσεις ξανά γεμάτη αυτοπεποίθηση!

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Τζαμάλας, Ειδικός Ορθοδοντικός, εξηγεί περισσότερα για τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Κωνσταντίνος τζαμάλας

Τί είναι η ορθοδοντική θεραπεία Invisalign;

Πρόκειται για µια καινοτόµα ορθοδοντική µέθοδο που βασίζεται στον προκαθορισµένο προγραµµατισµό διαφανών ναρθήκων, οι οποίοι αποσπώνται από το στόµα. Ο σχεδιασµός της εξατοµικευµένης θεραπείας ξεκινά µε τη λήψη ακτινογραφιών και οδοντιατρικών αποτυπωµάτων µε ενδοστοµατικό scanner. Το αποτέλεσµα των οδηγιών του ειδικού ορθοδοντικού παράγει το λεγόµενο ClinCheck, που αποτελεί την ψηφιακή αναπαράσταση της πορείας της θεραπείας. Μάλιστα, µπορείς να γνωρίζεις το τελικό αποτέλεσµα πριν ακόµα από την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας.

Γιατί να ξεκινήσω τη θεραπεία µε τους νάρθηκες Invisalign πριν από τις διακοπές µου;

Γιατί τα αποτελέσµατα φαίνονται άµεσα και µέσα σε λίγες εβοµάδες η διαφορά είναι ορατή. Μάλιστα, µπορείς να συνεχίσεις να φοράς τους νάρθηκες και κατά τη διάρκεια των διακοπών, καθώς δεν επηρεάζουν την κοινωνική σου ζωή, ενώ είναι πρακτικά αόρατοι µε γυµνό µάτι. Επιπλέον, µπορείς να τρως ό,τι επιθυµείς κατά τη διάρκεια των διακοπών εφόσον αποσπάσεις τις µεµβράνες από το στόµα σου και στη συνέχεια βουρτίσεις επιµελώς πριν τις ξανατοποθετήσεις.

Προλαβαίνω να έχω τους νάρθηκές µου πριν από τις διακοπές;

Μετά την αποστολή των ψηφιακών αποτυπωµάτων και φωτογραφιών στην Invisalign, το σχέδιο θεραπείας (Clincheck) και οι νάρθηκες είναι έτοιµοι σε λίγες µέρες οπότε το ταξίδι προς ένα τέλειο χαµόγελο µπορεί να ξεκινήσει αµέσως.

Πρέπει να επισκεφθώ το ιατρείο κατά τη διάρκεια των διακοπών µου;

Όχι. Το πλεονέκτηµα της µεθόδου Invisalign έναντι των κλασικών τεχνικών είναι ότι ο ορθοδοντικός µπορεί να προσαρµόσει το σχέδιο θεραπείας κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αριθµός των επισκέψεων στο ιατρείο να ταιριάζει στο καλοκαιρινό πρόγραµµα των διακοπών σου.

Τι συντήρηση χρειάζονται οι διαφανείς µεµβράνες κατά τη διάρκεια των διακοπών;

Πρέπει να έχεις µαζί σου ένα οδοντιατρικό travel kit που αποτελείται από οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεµα και στοµατικό διάλυµα απαραίτητο για την καλή στοµατική υγιεινή. Οι νάρθηκες καθαρίζονται µε οδοντόκρεµα και οδοντόβουρτσα και ξεπλένονται µε άφθονο νερό. Η Invisalign παρέχει εξατοµικευµένα ειδικές θήκες και ταµπλέτες καθαρισµού για τη διατήρηση των ναρθήκων σε άψογη κατάσταση.

Αισθάνεσαι πόνο µε τους νάρθηκες; Επηρεάζεται η οµιλία;

Τις πρώτες 2-3 µέρες νιώθεις µια πίεση στο στόµα, κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό, που, ωστόσο, µειώνεται σύντοµα. Ακόµα, αρχικά υπάρχει µια ελαφριά διαταραχή της οµιλίας, ένα µικρό ψεύδισµα, που σύντοµα εξαφανίζεται καθώς µαθαίνεις γρήγορα να µιλάς µε τους νάρθηκες. Μάλιστα, διασκεδάζεις στις διακοπές σου, ξεχνάς ότι φοράς «σιδεράκια» και χαµογελάς πιο συχνά, αφού οι νάρθηκες Invisalign είναι αόρατοι. Έτσι αισθάνεσαι ήρεµη και µε ακόµα µεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Δρ.Κωνσταντίνος Τζαµάλας, Ειδικός Ορθοδοντικός, D.D.S, MSc(Lond), MOrth RCS (Ed), Athens Orthodontics

Γράµµου 40, Πλησίον Πλατείας Αναλήψεως, Βριλήσσια, athensorthodontikos.gr.

* Σύντοµα µάλιστα αναµένεται η λειτουργία ενός καινούργιου ιατρείου Invisalign, αποκλειστικά για τη θεραπεία ασθενών µε διαφανείς νάρθηκες, το πρώτο του είδους του στην Αττική!