H πρώτη boutique Diptyque άνοιξε και στην Αθήνα!

H ολοκαίνουργια boutique είναι κυριολεκτικά ένας χώρος τέχνης

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Photo credits: Stephane Muratet
Photo credits: Stephane Muratet

Ακολουθώντας το concept της θρυλικής ναυαρχίδας του πολυτελούς Οίκου στον αριθμό 34 της Λεωφόρου Saint-Germain στο Παρίσι η νέα boutique Diptyque δεσπόζει πλέον και στο κέντρο της Αθήνας.

H ολοκαίνουργια boutique Diptyue (δες εδώ μια limited edition αρωματική σύνθεση του Οίκου) στεγάζεται στην οδό Βουκουρεστίου 6 και πρόκειται για ένα χώρο τέχνης και ιδιαίτερων αντικειμένων, που συνδυάζει το ξύλο και την πέτρα και το μεσογειακό μπλε και το άσπρο, με τοπικά στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας.

Από το Παρίσι η boutique Diptyque κάνει τη δυναμική της είσοδο στην καρδιά της Αθήνας

Η νέα boutique στην Αθήνα, κάνει αναδρομή στο αρχικό concept του αριθμού 34 της Λεωφόρου Saint-Germain στο Παρίσι, όπου και στεγάζεται η πρώτη boutique Diptyque, αναδεικνύοντας την φαντασία και την έντονη παρουσία της παραδοσιακής χειροτεχνίας και της δεξιοτεχνίας. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός αποτελεί και την πηγή έμπνευσης των δημιουργιών του Οίκου, που φιλοξενούν μέσα σε 21 τ.μ, την αυθεντικότητα και την ποίηση που χαρακτηρίζουν την Diptyque από την ίδρυσή της.

diptyque boutique
Photo credits: Stephane Muratet

Tι θα βρεις εδώ

H ολοκαίνουργια boutique φιλοξενεί τις πλήρεις συλλογές για το σπίτι, τα αρωματικά κεριά (δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου αρωματικά κεριά), τη συλλογή αρωμάτων καθώς και τη σειρά Art du Soin για το σώμα. Στα ράφια, συνδυαστικά με τη home collection, μπορείς να βρεις μια πλούσια γκάμα από αξεσουάρ κεριών από τη συλλογή των διακοσμητικών αντικειμένων, δημιουργίες που υπάρχουν απλά για να χαρίζουν ομορφιά στην καθημερινή μας ζωή, ξανά και ξανά.

diptyue boutique
Photo credits: Stephane Muratet

Λίγα λόγια για την πρώτη boutique Diptyque

Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 1961, ο Desmond Knox-Leet, η Christiane Montadre-Gautrot και ο Yves Coueslant απέκτησαν ένα παλιό κατάστημα στον αριθμό 34 της Λεωφόρου Saint-Germain στο Παρίσι. Αυτό έμελλε να αποτελέσει τη ναυαρχίδα του οίκου Diptyque, και εμβληματικό σημείο αναφοράς για το στυλ που όρισαν οι τρεις καλαίσθητοι ιδιοκτήτες από την αρχή - εκλεκτικό και κοσμοπολίτικο, ανήσυχο και ανοιχτό στην ομορφιά ολόκληρου του κόσμου. Από τότε, κάθε νέα boutique Diptyque ανά την υφήλιο, αντικατοπτρίζει εκείνο ακριβώς το κατάστημα ορόσημο.