Ελένη Μενεγάκη: Φορά & φέτος το ροζ βραχιόλι και ποζάρει για την εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού!

Στα ροζ... για καλό σκοπό!

Ελένη Μενεγάκη: Φορά & φέτος το ροζ βραχιόλι και ποζάρει για την εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού!

Η κούκλα παρουσιάστρια, Ελένη Μενεγάκη, που πρόσφατα επέστρεψε με την εκπομπή της στο Mega πιο λαμπερή από ποτέ, ντύθηκε στα ροζ, φόρεσε το νέο ροζ συλλεκτικό βραχιόλι –σύμβολο για τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού– και έγινε για μία ακόμα φορά το πρόσωπο της ελληνικής καμπάνιας του Pink Ribbon Bracelet, του Ομίλου Estée Lauder Companies. (δες και τα νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε η πρεμιέρα της Ελένης Μενεγάκη (19/09) στο Mega)

Η ιστορία της εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού & η Ελένη Μενεγάκη

Εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια από τότε που η Evelyn H. Lauder ξεκίνησε την Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού της The Estée Lauder Companies και συνδημιούργησε το 1992 την εμβληματική Ροζ Κορδέλα, είχε θέσει ως στόχο της Εκστρατείας τη διαρκή ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης.

Ελένη Μενεγάκη

Λίγο αργότερα, το 1993, η Evelyn ίδρυσε το Breast Cancer Research Foundation® (BCRF), το κορυφαίο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα της Εκστρατείας, το οποίο εργάζεται συστηματικά για την ανάπτυξη των πιο υποσχόμενων ερευνών στον κόσμο για την εξάλειψη του καρκίνου του μαστού.

Στην Ελλάδα, η επιτυχημένη εκστρατεία του Pink Ribbon Bracelet στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού έχει ως πρέσβειρα την Ελένη Μενεγάκη, ενώ το ροζ βραχιόλι αποτελεί σύμβολο πλέον του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού και της σημασίας για έγκαιρη ενημέρωση και πρόληψη. Την υπογραφή του συλλεκτικού pink ribbon bracelet φέρει -από το 2005- ο γνωστός σχεδιαστής Dukas.

Ελένη Μενεγάκη-Dukas
Η Ελένη Μενεγάκη και ο σχεδιαστής Dukas

Η Ελληνίδα πρέσβειρα της εκστρατείας, Ελένη Μενεγάκη που για μια ακόμη χρονιά πρωταγωνιστεί στην καμπάνια της εκστρατείας με ιδιαίτερη ευαισθησία για τη σημαντικότητα της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης ενάντια στον καρκίνο του μαστού, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η ομορφιά προφανώς και μας ενώνει σε αυτό τον κοινό αγώνα με την Estée Lauder Companies κατά του καρκίνου του μαστού. Ας αποτελέσουμε όλοι μαζί και φέτος τους πρεσβευτές της εκστρατείας, αγκαλιάζοντας, όπως το βραχιόλι, αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία, η οποία δίνει ελπίδα και σώζει ζωές».

Θυμίζουμε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του Pink Ribbon Bracelet χρηματοδοτούν τις δράσεις και το σπουδαίο έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Μάλιστα, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 5000 δωρεάν μαστογραφίες από τον κινητό «ροζ» μαστογράφο της Estée Lauder Hellas, σε απομακρυσμένες πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα.

pink ribbon bracelet

Info:

Το βραχιόλι είναι διαθέσιμο στη συμβολική τιμή των €15 (Π.Λ.Τ.) σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών και οnline.