Μπορούν τα καλαμάκια να προκαλέσουν ρυτίδες στο πρόσωπο; Τι λένε οι ειδικοί γι' αυτό;

Δες γιατί πρέπει να αποφεύγεις αυτή τη συνήθεια

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Σε μια κοινωνία όπου η εμμονή για μια νεανική επιδερμίδα απαλλαγμένη από τα σημάδια του χρόνου καλά κρατεί, ενώ παράλληλα κυριαρχεί και η συνεχής αναζήτηση για το πως θα αποκτήσουμε ξανά ένα πρόσωπο χωρίς λεπτές γραμμές και ρυτίδες μια νέα είδηση έρχεται για να ταράξει τα νερά στον πλανήτη της ομορφιάς. (δες και για την τρετινοΐνη και τα οφέλη της για την επιδερμίδα σου)

Όσο και εάν ακούγεται παράξενο ή και οξύμωρο το να χρησιμοποιείς ένα καλαμάκι για να πίνεις τον αγαπημένο καφέ ή το smoothie της αρεσκίας σου, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες αλλά και ειδικούς, μάλλον είναι κάτι που πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις και μάλιστα αυτή τη στιγμή! Το γιατί θα το μάθεις παρακάτω.

Τα καλαμάκια όντως μπορούν να κάνουν ρυτίδες στην επιδερμίδα σου;

Δυστυχώς το ποτό και το τσιγάρο δεν είναι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τη στοματική κοιλότητα. Και αυτό γιατί όπως αναφέρουν και ειδικοί και τα καλαμάκια μπορούν να θεωρηθούν το ίδιο υπαίτια.

woman_straw
Unsplash

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της μυικής σύσπασης που απαιτείται κατά τη διάρκεια της χρήσης τους γεγονός που οδηγεί -μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα- και στη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων στην επίμαχη περιοχή. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο η αποφυγή ή η μείωση της χρήσης τους μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών γύρω από το στόμα.

Τι μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις τα σημάδια του χρόνου στην επίμαχη περιοχή;

Μια πιο περιορισμένη χρήση τους σε συνδυασμό με την εφαρμογή ειδικού αντηλιακού αλλά και τη μείωση του καπνίσματος μπορεί να βελτιώσει το πρόβλημα και παράλληλα να προλάβει την εμφάνιση των ρυτίδων γύρω από τη στοματική κοιλότητα. Παράλληλα με την παραπάνω στοχευμένη δράση μπορείς να επιλέξεις μια θεραπεία όπως το Botox, το Dysport ή το Daxxify, που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το συγκεκριμένο πρόβλημα εξαφανίζοντας τα σημάδια του χρόνου στην επίμαχη περιοχή.