Πώς να δημιουργήσεις το προσωπικό σου άρωμα κάνοντας perfume layering!

Μάθε περισσότερα για την τεχνική

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το να έχεις ένα signature άρωμα, που θα σε συνοδεύει παντού είναι σίγουρα ένα challenge. Σε αυτό μπορεί να απαντήσει μια μοναδική τεχνική, αυτή του perfume layering, η οποία συνδυάζει 2 ή και 3 αρώματα, τα οποία ψεκάζεις το ένα πάνω από το άλλο προκειμένου να δημιουργήσεις μια προσωποποιημένη αρωματική σύνθεση.

Φυσικά όπως κάθε τεχνική έτσι και αυτή έχει κάποιους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις προκειμένου να δημιουργήσεις μια υπέροχη αρωματική σύνθεση που θα σε χαρακτηρίζει ακόμη και με το πέρασμά σου. (δες και 5 οικονομικά αρώματα -κοστίζουν κάτω από 30 ευρώ- για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου)

Τι είναι το perfume layering & πώς μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις το προσωπικό σου άρωμα;

Το layering του αρώματος είναι ένας έξυπνος τρόπος για να δημιουργήσεις ένα άρωμα, που στην ουσία φέρει την υπογραφή σου. Ο τρόπος για να το κάνεις είναι απλός... Επιλέγεις 2 ή 3 αγαπημένες αρωματικές συνθέσεις και τις φοράς τη μία πάνω από την άλλη κάνοντας το λεγόμενο layering. Πρόκειται μια μοναδική διαδικασία, η οποία εκτός του ότι θα σου προσφέρει ένα προσωποποιημένο άρωμα θα σου φτιάξει και τη διάθεση.

perfumes
Unsplash

Πώς να το κάνεις

Το layering αρωμάτων δεν σημαίνει απαραίτητα να ψεκάζεις τη μια αρωματική σύνθεση πάνω στην άλλη. Και αυτό γιατί η διαδικασία μπορεί να γίνει από τη στιγμή που εφαρμόζεις την αρωματική σου λοσιόν μετά το ντους και μετά ψεκάζεις σε σημεία-κλειδί στο σώμα σου το άρωμά σου.

Το σημαντικό στην όλη διαδικασία είναι μην φοβάσαι να πειραματιστεί με διαφορετικούς αρωματικούς συνδυασμούς. Παρόλα αυτά, ένας βασικός κανόνας είναι τα πιο βαριά αρώματα πρέπει να ψεκάζονται πρώτα, ώστε να μην υπερισχύουν σε σχέση με πιο ανάλαφρες συνθέσεις.

Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνεις είναι να εφαρμόσεις αρχικά ένα αρκετά ουδέτερο άρωμα με νότες βάσης βανίλιας ή musk και μετά να προσθέσεις ένα με πιο πλούσια σύνθεση σε ό,τι αφορά τις νότες κορυφής. Έτσι, θα έχεις μεγάλες πιθανότητες να δημιουργήσεις ένα ευχάριστο combo. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις ένα άρωμα με σανδαλόξυλο ή κέδρο ως βάση και να το συμπληρώσεις με μια σύνθεση με λουλούδια ή εσπεριδοειδή.

Μυστικό για έξτρα διάρκεια

Φρόντισε να διατηρείς την επιδερμίδα σου καλά ενυδατωμένη μετά το μπάνιο με τη βοήθεια μιας ενυδατικής λοσιόν, κατά προτίμηση αρωματικής. Με αυτόν τον τρόπο το layering αρωμάτων που θα κάνεις θα κρατήσει και περισσότερο χωρίς να αλλοιωθεί καμία αρωματική σύνθεση.