Τα 5 καλύτερα & πιο οικονομικά body scrubs για απαλό, βελούδινο και αναζωογνημένο δέρμα!

Δες που θα τα βρεις και πόσο κοστίζουν

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η απολέπιση στο σώμα, είναι εξίσου σημαντική με εκείνη του προσώπου. Και αυτό γιατί απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά του αφήνοντάς τα λείο, απαλό και βελούδινο προκειμένου να υποδεχθεί στη συνέχεια την ενυδατική σου λοσιόν.

Όσο για την κατάλληλη επιλογή... αυτή έχει να κάνει κυρίως με τις ανάγκες σου. Σημείωσε ότι τα scrubs, που περιέχουν γλυκολικό, γαλακτικό ή σαλικυλικό οξύ στην σύνθεσή τους απολεπίζουν αποτελεσματικά το δέρμα αφαιρώντας από την επιφάνειά του τα νεκρά κύτταρα χωρίς ωστόσο να το ερεθίζουν, ενώ από την άλλη τα απολεπιστικά με φυσικά συστατικά είναι πιο ήπια διατηρώντας τα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας στο δέρμα σου. (δες και γιατί το έλαιο αβοκάντο είναι πολύτιμο για τη φροντίδα της επιδερμίδας σου)

5 οικονομικά body scrubs για απαλό & βελούδινο σώμα

Η επιλογή ενός απολεπιστικού σώματος έχει να κάνει με τον τύπο της επιδερμίδας σου αλλά και με τον τρόπο που θέλεις να δράσει πάνω σε αυτήν. Γι' αυτό το λόγο εάν έχεις ένα ανθεκτικό στους ερεθισμούς δέρμα μπορείς να επιλέξεις μια δραστική σύνθεση, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να προτιμήσεις κάτι πιο ήπιο και φυσικό.

bodyscrub
Unsplash

Σε κάθε περίπτωση ό,τι και εάν επιλέξεις φρόντισε να εφαρμόσεις μια μικρή ποσότητα από αυτό πάνω στο σώμα σου με απαλές κυκλικές κινήσεις. Τελική πινελιά; Η ενυδατική σου λοσιόν, την οποία θα εφαρμόσεις μόλις ολοκληρώσεις το μπάνιο σου για να σφραγίσεις την υγρασία στο δέρμα σου και να αποτρέψεις την ξηρότητα.

Scrub σώματος με θαλάσσια άλατα, Apivita, €14,73 (στα Φαρμακεία & σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών)

Με άλατα νεκράς θάλασσας και ελληνικό θαλασσινό αλάτι από το Μεσολόγγι, το συγκεκριμένο απολεπιστικό σώματος απομακρύνει με απόλυτα φυσικό τρόπο απαλά τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου αφήνοντας μια μοναδική αίσθηση αναζωογόνησης. Σε όλα αυτά πρόσθεσε το θυμαρίσιο μέλι, το βούτυρο κακάο, το αμυγδαλέλαιο και το ελαιόλαδο που θρέφουν την επιδερμίδα και την αφήνουν καλά ενυδατωμένη.

apivita_scrub

Απολεπιστικό σώματος, Coconut Body Scrub, Mario Badescu, €16,95 (Hondos Center)

Η ευεργετική του σύνθεση περιέχει ενυδατικό βούτυρο καριτέ και σύμπλεγμα νιασιναμίδης και σαλικυλικού οξέος που απολεπίσει απαλά το δέρμα χαρίζοντας αρμονία και ισορροπία.

mario_badescu_scrub


Αναζωογονητικό scrub, Body, Reve de Thé, Scrub, Nuxe, €17,30 (στα Φαρμακεία & σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών)

Με δροσερή υφή που θυμίζει γρανίτα, το συγκεκριμένο scrub κάνει απαλή απολέπιση και λειαίνει το δέρμα, ενώ το αναζωογονεί χάρη στο ακαταμάχητο άρωμα με νότες πράσινου τσαγιού. Σημείωσε ότι είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

nuxe_scrub

Απαλό scrub σώματος, Gentle Scrub, Avene, €16,37 (στα Φαρμακεία)

Εμπλουτισμένο με σύμπλεγμα καταπραϋντικών ελαίων και ενυδατικών απολεπίζει απαλά την επιδερμίδα, αποκαθιστώντας την απαλότητα και τη λάμψη της. Ακόμη βελτιώνει την υφή του δέρματος αφήνοντάς το λείο και βελούδινο.

avene_scrub


Κρέμα απολέπισης σώματος, Body Scrubbing Cream, Eau Thermale, Uriage, €16,54 (στα Φαρμακεία & σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών)

Πλούσια απολεπιστική κρέμα νέας γενιάς, που χάρη στην τεχνολογία χημικής και μηχανικής απολέπισης 2 σε 1 βοηθά στην απαλή απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων, από την επιδερμίδα αφήνοντας το δέρμα απαλό και τονωμένο.

uriage_scrub