10 μυστικά ομορφιάς για τέλειο μακιγιάζ που όλες οι γυναίκες μετά τα 40 πρέπει να ξέρουν!

Αυτοί είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθείς

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Μετά τα 40 η επιδερμίδα αρχίζει να χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της. Έτσι, το πρόσωπο δείχνει ταλαιπωρημένο, κουρασμένο και φυσικά πιο γερασμένο.

Γι' αυτό το λόγο εκτός από κάποιες σημαντικές αλλαγές στη ρουτίνα ομορφιάς σου πρέπει να τηρήσεις και κάποιους βασικούς κανόνες στο μακιγιάζ σου που εάν ακολουθήσεις ευλαβικά θα δείχνεις ακόμη νεότερη και πιο φρέσκια! Παρακάτω θα δεις κάποια έξυπνα tips & tricks για να υιοθετήσεις το τέλειο makeup look μετά τα 40 και να δείχνεις σαν 20άρα! (δες και τα κόλπα που θα κάνουν τα λεπτά σου χείλη να δείχνουν πιο ζουμερά & λαχταριστά χωρίς fillers)

Με αυτά τα 10 μυστικά ομορφιάς θα κάνεις το τέλειο μακιγιάζ μετά τα 40

  1. Απόφυγε τα έντονα χρώματα στο μακιγιάζ και προτίμησε πιο ουδέτερες και nude αποχρώσεις τόσο στα βλέφαρα όσο και στα ζυγωματικά και στα χείλη.
  2. Για ένα υγιές και ροδαλό εφέ στην επιδερμίδα εφάρμοσε το ρουζ στα μήλα του προσώπου σου.
  3. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς έντονα μολύβια και σκιές ματιών προσπάθησε να ρίξεις λίγο την έντασή τους «σβήνοντας» προσεκτικά με ένα ειδικό πινέλο.
    γυναίκα κρατά πινέλα μακιγιάζ
    Unsplash
  4. Πριν εφαρμόσεις το makeup στο πρόσωπο χρησιμοποίησε ένα primer που θα δώσει έξτρα διάρκεια στο μακιγιάζ σου, ενώ ακόμη θα το διατηρήσει αναλλοίωτο.
  5. Το concealer εκτός από την κάλυψη των μαύρων κύκλων και των ατελειών στην επιδερμίδα είναι ιδανικό και για να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία του προσώπου σου προκειμένου να αναδείξει το μακιγιάζ σου.
  6. Προτίμησε ανάλαφρες συνθέσεις makeup που δεν θα επιβαρύνουν την επιδερμίδα σου και απόφυγε την εφαρμογή καλυπτικών makeup που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει εμφανώς πιο κουρασμένο.
  7. Για να σετάρεις το μακιγιάζ σου χρησιμοποίησε μια διάφανη loose πούδρα ή ένα setting spray, που θα του δώσει έξτρα διάρκεια και σταθερότητα.
  8. Εάν θέλεις ένα έντονο και σαγηνευτικό βλέμμα εφάρμοσε αρκετές στρώσεις μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες αποφεύγοντας τη χρήση της στις κάτω. Και αυτό γιατί τέτοιο θα βαρύνει το βλέμμα σου.
  9. Φρόντισε να έχεις καλοσχηματισμένα φρύδια, χωρίς να δείχνουν αφύσικα ή ψεύτικα.
  10. Πες όχι σε ματ υφές κραγιόν γιατί προσθέτουν χρόνια. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε πιο ενυδατικές ή glossy συνθέσεις που χαρίζουν μια φρέσκια πινελιά στο beauty look σου.