Έτσι θα επιβραδύνεις την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας που ξεκινά ήδη από τα 20!

Απλά ξεκίνα να φροντίζεις το πρόσωπό σου από νωρίς

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Τη στιγμή που σταματάς να μεγαλώνεις, αρχίζεις να γερνάς, λένε οι ειδικοί. Έτσι, ακόμα κι εάν, στην αρχή αυτής της διαδικασίας, τα σημάδια του χρόνου πάνω στην επιδερμίδα σου δεν είναι ακόμη αισθητά, η φθορά έχει ήδη ξεκινήσει με τις συνέπειες να είναι εμφανώς ορατές αργότερα.

Από ποια ηλικία όμως πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε και να παίρνουμε τα μέτρα μας ενάντια στα σημάδια του χρόνου; Σύμφωνα με τους ειδικούς οι ρυτίδες μπορούν να προληφθούν από την ηλικία των 20 ετών. Γιατί όπως όλοι μας ξέρουμε η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία.(δες και μερικά μυστικά αντιγήρανσης για νεανική επιδερμίδα μετά τα 40)

Πώς θα επιβραδύνουμε τη γήρανση της επιδερμίδας που ξεκινά από νωρίς;

Θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι η γενετική δεν είναι η μόνη, πόσο μάλλον η κύρια αιτία γήρανσης του δέρματος. Και αυτό γιατί αυτή εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό και από τον τρόπο ζωής. Έτσι, το κάπνισμα, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η ρύπανση, το στρες, η κούραση αλλά και η ανθυγιεινή διατροφή είναι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν αρνητικά στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πολλά, εξαρτώνται άμεσα από εμάς και από τις συνήθειές μας.

γυναίκα κοιτάζεται στον καθρέφτη
Unsplash

Tι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις την πρόωρη γήρανση;

  • Περιόρισε τη ζάχαρη στην καθημερινή σου διατροφή και προσπάθησε να καταναλώνεις όχι μόνο φρούτα και λαχανικά, αλλά και λευκό κρέας και ψάρια. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να πίνεις τουλάχιστον ενάμιση λίτρο νερό την ημέρα.
  • Μην περιμένεις να εμφανιστούν τα πρώτα ορατά σημάδια για να χρησιμοποιήσεις αντιγηραντικά προϊόντα φροντίδας.
  • Μέχρι την ηλικία των 30 ετών, φρόντιζε να ενυδατώνεις καλά την επιδερμίδα σου και να τη θωρακίζεις από τις ελεύθερες ρίζες και τις ακτίνες του ήλιου.
  • Με την εμφάνιση των πρώτων λεπτών γραμμών και ρυτίδων και την έλλειψη φωτεινότητας επίλεξε συγκεκριμένες θεραπείες αντιγήρανσης στον ειδικό που θα προσφέρουν αναζωογόνηση, ανανέωση και ανάπλαση στην επιδερμίδα.
  • Προτίμησε δραστικές συνθέσεις για την καθημερινή σου περιποίηση. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ευεργετικό συστατικό που είναι ωφέλιμο για την επιδερμίδα κάθε ηλικίας καθώς προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Ακόμη είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος μια και δεν δημιουργεί ερεθισμούς και κοκκινίλες, ενώ ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί και βράδυ.