Φυσικές συνταγές ομορφιάς: Έτσι θα χαρίσεις αναζωογόνηση & περιποίηση στο σώμα σου!

Οι καλύτερες DIY λύσεις με τη δύναμη της φύσης

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Οι φυσικές συνταγές ομορφιάς προσφέρουν εύκολους, προσιτούς και αποτελεσματικούς τρόπους για ένα περιποιημένο και καλοφροντισμένο σώμα αξιοποιώντας τα πολύτιμα και ευεργετικά συστατικά, που προσφέρει η ίδια η φύση. (δες και 4 σπιτικές μάσκες προσώπου για όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα - Θα χρειαστείς 2 μόνο υλικά που έχεις σίγουρα στο ντουλάπι σου)

Έτσι, με τη χρήση επιλεγμένων δραστικών φυσικών συστατικών για ένα απαλό και βελούδινο δέρμα μπορείς να αναβαθμίσεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου από την άνεση του σπιτιού σου με λίγες μόνο κινήσεις... Πάρε μια μικρή γεύση από μερικές συνταγές ομορφιάς για ένα αναζωογονημένο και περιποιημένο σώμα.

Φυσικές συνταγές ομορφιάς για αναζωογόνηση & περιποίηση στο σώμα

Ελαιόλαδο, μέλι, αβοκάντο, γιαούρτι αλλά και καφές, είναι μεταξύ άλλων, κάποια πολύτιμα συστατικά που μέσα από τον κατάλληλο συνδυασμό θα σου χαρίσουν ένα απαλό δέρμα σαν βελούδο!

Ελαιόλαδο & καφές για απολέπιση

Ο συνδυασμός του ελαιόλαδου και του καφέ λειτουργεί ως φυσικό απολεπιστικό. Ο καφές απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενώ το ελαιόλαδο ενυδατώνει το δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και λαμπερό. Ανάμειξε σε ένα μπολ 5 κ.σ ελαιόλαδου με μια κ.σ. καφέ και άπλωσε το μείγμα που θα δημιουργήσεις πάνω στο δέρμα σου σαν ένα scrub σώματος. Στη συνέχεια ξέβγαλε καλά και άπλωσε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος που θα σφραγίσει την υγρασία στο δέρμα.

γυναίκα φροντίζει το σώμα της
Shutterstock

Αβοκάντο για ενυδάτωση

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνες. Εφαρμόστε μια στρώση από αβοκάντο πάνω στο δέρμα σου για ενυδάτωση και θρέψη αφήνοντάς τη να δράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

Γιαούρτι & μέλι για άμεση αναζωογόνηση

Σε ένα μπολ ανάμειξε ένα κεσεδάκι γιαούρτι με αρκετές κουταλιές μέλι και άπλωσε το μείγμα πάνω στο σώμα σου. Το γιαούρτι αναζωογονεί το δέρμα, ενώ το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Ο τέλειος συνδυασμός για άμεση αναζωογόνηση.

Λεμόνι για λάμψη

Το λεμόνι περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Ανακάτεψε λίγο χυμό λεμονιού με νερό σε ένα ειδικό δοχείο και ψέκασέ το στο δέρμα για φυσική λάμψη.

Φύλλα μέντας για ανακούφιση από τους ερεθισμούς

Βράσε μια κούπα νερό προσθέτοντας λίγα φύλλα μέντας. Αφήστε το νερό να κρυώσει, και μετά ψέκασε το σώμα σου με το μείγμα, που έχεις παρασκευάσει και έχεις τοποθετήσει σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Είναι ιδανικό για να ανακουφίσει από τους ερεθισμούς προσφέροντας στο σώμα μια αίσθηση ευεξίας.

Καρύδα για βαθιά θρέψη

Το λάδι καρύδας είναι ένα φυσικό ενυδατικό, που μπορείς να βρεις εύκολα. Εφάρμοσέ το γενναιόδωρα σε όλο το σώμα για βαθιά ενυδάτωση και σούπερ θρέψη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρήκαμε τα 5 καλύτερα & πιο οικονομικά αποσμητικά -κοστίζουν κάτω από 3,50 ευρώ- για να μυρίζεις φρεσκάδα όλη ημέρα!

Λήγουν τα αντηλιακά και πώς καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις;

Υποφέρεις από αλλεργίες: 8 φυσικοί τρόποι για να τις αντιμετωπίσεις μια κι έξω

Kυτταρίτιδα στοπ: Με αυτά τα έξυπνα τρικ θα την εξαφανίσεις μέχρι το καλοκαίρι!

Λίγο νερό και αλάτι το πρωί, με άδειο στομάχι, μειώνει την κατακράτηση υγρών & ενυδατώνει το σώμα – Το κάνει και η Elle Macpherson!

Λεύκανση δοντιών: Με αυτά τα κόλπα θα αποκτήσεις ένα λευκό χαμόγελο με τον πιο φυσικό τρόπο!

Αυτά είναι τα καλύτερα & πιο αποτελεσματικά skincare tips για όμορφη & λαμπερή επιδερμίδα- Τα συνιστούν και οι δερματολόγοι!

Αυτή η κρέμα χεριών κοστίζει κάτω από 3 ευρώ και έχει τις καλύτερες κριτικές στην κατηγορία της!

Πώς να δημιουργήσεις το προσωπικό σου άρωμα κάνοντας perfume layering!