8 εύκολα skincare tips για να υποδεχθείς την άνοιξη πιο ανανεωμένη από ποτέ!

Έτσι θα κάνεις τη μετάβαση στη νέα εποχή

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Όπως ανανεώνεις την γκαρνταρόμπα σου για να καλωσορίσεις τη νέα σεζόν κάπως έτσι πρέπει να ανανεώσεις και τη ρουτίνα ομορφιάς σου προκειμένου να είσαι αλλά και να δείχνεις στα καλύτερά σου για την άνοιξη, που είναι προ των πυλών! (δες και 4 σπιτικές μάσκες προσώπου για όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα - Θα χρειαστείς 2 μόνο υλικά που έχεις σίγουρα στο ντουλάπι σου)

Το κλειδί για να το κάνεις είναι επιλέγοντας πιο ανάλαφρες φόρμουλες για την περιποίησή σου, οι οποίες θα κρατήσουν πρόσωπο, σώμα και μαλλιά σωστά ενυδατωμένα, χωρίς ωστόσο να τα επιβαρύνουν. Παρακάτω θα δεις 8 ακόμη τρόπους για κάνεις την τέλεια μετάβαση στη νέα εποχή.

7+1 skincare tips που θα σε βοηθήσουν να υποδεχθείς την άνοιξη πιο ανανεωμένη από ποτέ!

  1. Αντηλιακό και πάλι αντηλιακό! Παρότι η εφαρμογή του είναι απολύτως απαραίτητη χειμώνα-καλοκαίρι, ειδικά για τη νέα σεζόν που είναι ήδη μια ανάσα μακριά, χρειάζεται να επενδύσεις σε μια αντηλιακή φόρμουλα με δείκτη προστασίας SPF30 και πάνω. Και αυτό γιατί αναπόφευκτα θα περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου εκτός σπιτιού και έτσι πρέπει να είσαι πάντα και παντού προστατευμένη από τις ακτίνες του ήλιου.

    γυναίκα εφαρμόζει κρέμα προσώπου
    Shutterstock


  2. Καιρός να αλλάξεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου! Αν είσαι φανατική της ρετινόλης μάλλον ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσεις με άλλα συστατικά όπως το γλυκολικό οξύ που χαρίζει μια ομοιόμορφη και λαμπερή όψη, η οποία θα αναδείξει μοναδικά και το ανοιξιάτικο μακιγιάζ σου.
  3. Κάνε pause στο Slugging. Και αυτό γιατί θα επιβαρύνει την επιδερμίδα σου, ενώ ακόμη μπορεί να φράξει και τους πόρους στο δέρμα. Μην ξεχνάς ότι την άνοιξη το ζητούμενο είναι μια δροσερή όψη απαλλαγμένη από ατέλειες οπότε προτίμησε ακόμη πιο ανάλαφρες συνθέσεις που θα σου προσφέρουν την ενυδάτωση που έχεις ανάγκη.
  4. Μην αμελείς τη φροντίδα για το σώμα. Το δέρμα μετά το χειμώνα θέλει έξτρα φροντίδα. Επένδυσε λοιπόν σε λοσιόν σώματος με ενυδατικούς παράγοντες, οι οποίες θα διατηρήσουν τα φυσιολογικά επίπεδα της υγρασίας στο δέρμα σου.
  5. Επίλεξε ήπιες συνθέσεις για την περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής των ματιών. Την άνοιξη οι αλλεργίες έχουν την τιμητική τους γι' αυτό το λόγο μια κρέμα ματιών-χωρίς δραστικά συστατικά- θα φροντίσει την επίμαχη περιοχή χωρίς να δημιουργήσει τυχόν ερεθισμούς.
  6. Μην ξεχνάς τη φροντίδα των μαλλιών σου. Ειδικά για αυτήν την εποχή προτίμησε ανάλαφρα conditioner ή αντίστοιχα έλαια μαλλιών που δεν θα τα επιβαρύνουν. Έτσι, θα διατηρήσουν τη ζωντάνια και τη λάμψη τους.
  7. Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου για να καθαρίσεις τα εργαλεία μακιγιάζ που χρησιμοποιείς. Πινέλα και σφουγγαράκια μακιγιάζ πρέπει να πλυθούν σωστά προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εκ νέου για τη δημιουργία του αγαπημένου σου ανοιξιάτικου μακιγιάζ.