DIY: 3 σπιτικές & φυσικές αντιγηραντικές μάσκες προσώπου για νεανική επιδερμίδα χωρίς ρυτίδες!

Φτιάχνονται με ελάχιστα υλικά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Pexels
Pexels

Η φροντίδα της επιδερμίδας είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση μιας νεανικής και λαμπερής όψης. Και αυτό γιατί με το πέρασμα του χρόνου, οι φυσικές διαδικασίες της γήρανσης αλλά και αρκετοί εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να επιταχύνουν αλλά και να εντείνουν τα σημάδια του χρόνου πάνω στο πρόσωπό σου. (δες και το Εmface, τη νέα αντιγηραντική θεραπεία προσώπου - χωρίς βελόνες- που χαρίζει ανορθωμένο δέρμα απαλλαγμένο από ρυτίδες & είναι καλύτερη από το Botox)

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες φυσικές και σπιτικές συνταγές, οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις μια νεανική επιδερμίδα απαλλαγμένη από τα σημάδια του χρόνου. Παρακάτω θα βρεις τρεις φυσικές αντιγηραντικές μάσκες προσώπου, που μπορείς να παρασκευάσεις εύκολα και γρήγορα στο σπίτι με ελάχιστα υλικά.

DIY: 3 σπιτικές & φυσικές αντιγηραντικές μάσκες προσώπου για νεανική επιδερμίδα χωρίς ρυτίδες!

  • Ανάμειξε σε ένα μπολ τη σάρκα από ένα αβοκάντο με μια κ.σ. μέλι. Το αβοκάντο είναι γνωστό για τις θρεπτικές του ιδιότητες, ενώ το μέλι είναι φυσικός ενυδατικός παράγοντας. Αυτή η μάσκα συνδυάζει τα δύο αυτά συστατικά για να ενυδατώσει το δέρμα και να του προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία. Εφάρμοσε το μείγμα στο πρόσωπο και άφησέ το να δράσει για 15-20 λεπτά πριν ξεπλύνεις με χλιαρό νερό.

γυναίκα εφαρμόζει μάσκα προσώπου
Pexels

  • Συνδύασε ένα κεσεδάκι με γιαούρτι με 3 κ.σ. μέλι. Το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν στην επανόρθωση και την αναζωογόνηση του δέρματος. Σε συνδυασμό με το μέλι, που έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, αυτή η μάσκα θα σε βοηθήσει να μειώσεις τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες στο πρόσωπό. Άπλωσε μια στρώση από το μείγμα στο πρόσωπο αφήνοντάς το να δράσει για περίπου 15 λεπτά πριν το ξεπλύνεις με νερό.
  • Σε ένα φλιτζάνι με πράσινο τσάι πρόσθεσε το χυμό ενός λεμονιού. Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, ενώ το λεμόνι έχει απολεπιστική δράση. Η συγκεκριμένη μάσκα θα αναζωογονήσει το δέρμα σου μειώνοντας τα σημάδια του χρόνου Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπο και άφησέ τη να δράσει για περίπου 10-15 λεπτά πριν την ξεπλύνεις καλά με ζεστό νερό.

Σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες αντιγηραντικές μάσκες προσώπου μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σου, ενώ με συστηματική χρήση, θα απολαύσεις τα οφέλη τους αποκτώντας μια νεανική και φρέσκια επιδερμίδα, που θα σφύζει από υγεία και λάμψη. Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι η χρήση φυσικών συστατικών ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ερεθισμών στο δέρμα, ενώ είναι και πιο φιλική προς το περιβάλλον.