Απαλό & βελούδινο σώμα: 5 μυστικά για να φροντίσεις σωστά το δέρμα σου την άνοιξη!

Έτσι θα το περιποιηθείς όπως πρέπει!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Ένα απαλό και βελούδινο δέρμα είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής ρουτίνας φροντίδας στο μπάνιο, και όχι μόνο, που θα κρατήσει το σώμα σου καλά ενυδατωμένο αφήνοντας το λείο και απαλό.

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, με τα οποία θα διατηρήσεις το δέρμα σου καλοφροντισμένο και περιποιημένο. Παρακάτω θα δεις μερικά από αυτά αλλά και πώς να τα ενσωματώσεις στην καθημερινή ιεροτελεστία φροντίδας σου για να αποκτήσεις μια βελούδινη όψη, που σφύζει από υγεία. (δες και πώςν να φτιάξεις με δυο μόνο υλικά μια φυσική συνταγή Self Tan για μαυρισμένη επιδερμίδα χωρίς ήλιο)

Απαλό & βελούδινο σώμα: 5 μυστικά για να φροντίσεις σωστά δέρμα σου την άνοιξη!

  1. Επέλεξε τα κατάλληλα προϊόντα: Το πρώτο βήμα για την αποτελεσματική φροντίδα του σώματος είναι η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων. Προτίμησε απαλά καθαριστικά που δεν θα απομακρύνουν τη φυσική ενυδάτωση του δέρματος διατηρώντας έτσι την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του.

    γυναίκα με μπουρνούζι μιλά στο κινητό
    Unsplash
  2. Απόφυγε το καυτό νερό στο μπάνιο ή στο ντους. Προτίμησε να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό αντί για καυτό. Και αυτό γιατί το καυτό νερό μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του δέρματος αφήνοντάς το ξηρό και ερεθισμένο.
  3. Χρησιμοποίησε ένα απαλό απολεπιστικό προϊόν μια ή δύο φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος και να ανανεώσεις έτσι την όψη του. Με αυτόν τον τρόπο θα δείχνει πιο απαλό και φωτεινό.
  4. Μετά το μπάνιο σκούπισε απαλά και ταμποναριστά το σώμα σου με μια πετσέτα χωρίς να το τρίψεις και στη συνέχεια πάνω στο νωπό δέρμα εφάρμοσε γενναιόδωρα μια κρέμα σώματος αφήνοντάς την να απορροφηθεί καλά πριν ντυθείς.
  5. Ειδικά γι' αυτήν την εποχή προτίμησε μια κρέμα ή λοσιόν με ανάλαφρη υφή εφαρμόζοντάς την με κυκλικές κινήσεις των χεριών σου. Η συγκεκριμένη υφή απλώνεται πιο γρήγορα και απορροφάται αμέσως χαρίζοντάς σου την απαραίτητη ενυδάτωση που έχεις ανάγκη.

Τηρώντας αυτά τα απλά βήματα θα φροντίσεις το δέρμα σου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Και μην ξεχνάς ότι η συστηματική φροντίδα είναι κλειδί για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα!