Με αυτήν τη σπιτική κρέμα σώματος με βερίκοκο θα εξαφανίσεις τις ραγάδες!

Είναι σούπερ αποτελεσματική

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Τι θα έλεγες εάν μπορούσες να παρασκευάσεις μια σπιτική κρέμα σώματος για να απαλλαγείς από τις αντιαισθητικές ραγάδες και μάλιστα με ένα μόνο υλικό; Όσο και εάν σου φαίνεται απίστευτο είναι εφικτό αφού το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα εποχής, το βερίκοκο.

Πρόκειται για μια homemade συνταγή ομορφιάς που περιέχει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του λαχταριστού αυτού φρούτου μέσα από μια εύκολη παρασκευή που μπορείς να την κάνεις μόνη σου στο σπίτι χωρίς να είσαι ιδιαίτερα επιδέξια. (δες και το beauty hack για να αποκτήσεις ζουμερά & σαρκώδη χείλη - Θα χρειαστείς 2 μόνο προϊόντα)

Με αυτήν τη σπιτική κρέμα σώματος με βερίκοκο θα εξαφανίσεις τις ραγάδες!

Για την παρασκευή αυτής της φυσικής κρέμας σώματος κατά των ραγάδων θα χρειαστείς 2-3 βερίκοκα. Ξεκίνα ανοίγοντας τα βερίκοκα και αφαιρώντας τον καρπό τους. Στην συνέχεια αφαίρεσε και την φλούδα και πάρε το εσωτερικό τους, το οποίο θα πολτοποιήσεις με ένα πιρούνι. Τώρα εφάρμοσε το μείγμα από το βερίκοκο στις επίμαχες περιοχές που σχηματίζουν ραγάδες και άφησέ το να δράσεις για περίπου 15-20 λεπτά πριν ξεπλύνεις καλά με χλιαρό νερό. Για ορατά αποτελέσματα μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία κάθε ημέρα για διάστημα ενός μήνα.

βερίκοκα
Unsplash

Λίγα λόγια για τις ραγάδες

Οι ραγάδες είναι πτυχώσεις του δέρματος που προκαλούνται είτε από απότομη αύξηση βάρους είτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή και της εφηβείας. Επίσης και η κληρονομικότητα παίζει καθοριστικό ρόλο για την εμφάνιση τους, γιατί είναι αυτή που καθορίζει την ελαστικότητα του δέρματος.

Αρχικά εμφανίζονται ως κόκκινες ή μοβ πτυχώσεις και με τον καιρό μετατρέπονται σε λευκές. Σε κάθε περίπτωση η πρόληψη των ραγάδων περιλαμβάνει τη διατήρηση της επιδερμίδας καλά ενυδατωμένης και την αποφυγή απότομων αλλαγών στο βάρος σου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αντιμετώπιση των ραγάδων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο τους και τη σοβαρότητα του προβλήματος, και ενδέχεται να απαιτεί πολλαπλές μεθόδους για ικανοποιητικά αποτελέσματα. Γι' αυτό και η πρόληψη μέσω της διατροφής, της άσκησης και της διατήρησης υγιούς βάρους είναι πολύ σημαντική.