Ελαιόλαδο: Πολύτιμο για τη διατροφή σου & ελιξίριο για μια νεανική επιδερμίδα!

Ανακάλυψε τα ευεργετικά του οφέλη

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Uunsplash
Uunsplash

Οι Αιγύπτιοι θεωρούσαν το ελαιόλαδο δώρο θεού, ενώ το χρησιμοποιούσαν ως αντιρυτιδική φροντίδα για το πρόσωπο. Στην αρχαία Ελλάδα το εφάρμοζαν για να καθαρίσουν απαλά το πρόσωπο, το σώμα αλλά και τα μαλλιά τους, ενώ στην Ρωμαϊκή εποχή το ελαιόλαδο αποτελούσε τη βάση για αρώματα αλλά και προϊόντα περιποίησης.

Κάπως έτσι το πολύτιμο ελαιόλαδο καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο βασικά συστατικά για την περιποίηση του προσώπου σου με πολλά και διαφορετικά οφέλη για το δέρμα σου.(δες και για τον «κανόνα» του 1 λεπτού στον καθαρισμό του προσώπου που χαρίζει φρέσκια & ενυδατωμένη επιδερμίδα)

Ελαιόλαδο: Πολύτιμο για τη διατροφή σου & ελιξίριο για μια νεανική επιδερμίδα!

Εκτός από το βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο είναι ένα ευεργετικό συστατικό που μπορεί να προσφέρει απλόχερα τα πλεονεκτήματά του στην επιδερμίδα σου αφήνοντάς τη καθαρή και σωστά ενυδατωμένη.

κορίτσι δίπλα σε δέντρο ελιάς
Unsplash

Τα πολύτιμα οφέλη του

  • Το ελαιόλαδο περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμίνης Κ και ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, σελήνιο και ψευδάργυρο, τα οποία είναι ωφέλιμα για την επιδερμίδα σου.
  • Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση.
  • Περιέχει και βιταμίνη Ε που βοηθά στη δημιουργία ελαστίνης και κολλαγόνου χαρίζοντας μια φρέσκια και νεανική όψη.

Homemade μάσκα προσώπου με ελαιόλαδο & αλάτι

Το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για να παρασκευάσεις εύκολα συνταγές ομορφιάς για τη φροντίδα της επιδερμίδας σου. Συγκεκριμένα, μπορείς να δημιουργήσεις ένα απλό scrub προσώπου με βασικό συστατικό το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ο τρόπος είναι απλός.

Ανέμειξε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδου με αλάτι-κατά προτίμηση χοντρό. Αφού δημιουργήσεις ένα ομοιόμορφο μείγμα εφάρμοσέ το με κυκλικές κινήσεις μασάζ στο πρόσωπο και λαιμο και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσεις τους μαύρους πόρους και τα στίγματα από το δέρμα σου και το πρόσωπό σου θα είναι λείο, απαλό και καθαρό.