Ρετινόλη και νιασιναμίδη: Ο τέλειος αντιγηραντικός συνδυασμός για μια νεανική επιδερμίδα μετά τα 50!

Αυτό είναι το ιδανικό combo για μια φρέσκια όψη

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Η ρετινόλη και η νιασιναμίδη αποτελούν δυο από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά στη μάχη ενάντια στα σημάδια του χρόνου, ενώ όταν χρησιμοποιούνται μαζί μπορούν να γίνουν ακόμη πιο δραστικά χαρίζοντας μια νεανική και σφριγηλή επιδερμίδα γεμάτη υγεία.

Αυτό άλλωστε υποστηρίζουν και οι περισσότεροι δερματολόγοι οι οποίοι συστήνουν την παράλληλη χρήση τους για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μια και ο συνδυασμός τους ενισχύει την αντιγηραντική τους δράση. (δες και τις κρέμες σώματος με ρετινόλη, τo μυστικό για να φροντίσεις σωστά το σώμα σου μετά τα 50)

Ρετινόλη και νιασιναμίδη: Ο τέλειος αντιγηραντικός συνδυασμός για μια νεανική επιδερμίδα μετά τα 50!

Η ρετινόλη, είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, που είναι ευρέως γνωστό για ισχυρές αντιγηραντικές του ιδιότητες. Χάρη σε αυτές το πολύτιμο αυτό συστατικό διεισδύει στις βαθύτερες στρώσεις του δέρματος και συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, μειώνοντας έτσι τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Επιπλέον, βελτιώνει την υφή του δέρματος και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου αφήνοντας την επιδερμίδα πιο σφριγηλή και ελαστική. Τέλος, βοηθά στη μείωση των κηλίδων προσφέροντας έναν πιο ομοιόμορφο τόνο δέρματος.

γυναίκα που φορά μπουρνούζι και πετσέτα στο κεφάλι
Unsplash

Από την άλλη, η νιασιναμίδη, γνωστή και ως βιταμίνη Β3, έχει πολλά και διαφορετικά οφέλη για την επιδερμίδα καθώς μειώνει τις φλεγμονές και την όποια ερυθρότητα, ενώ είναι και ιδανική για το ευαίσθητο δέρμα ή την επιδερμίδα με τάση για ακμή. Επιπλέον, η νιασιναμίδη βελτιώνει την λειτουργία του φραγμού του δέρματος, συγκρατώντας την υγρασία και έτσι την προστατεύει από τους εξωτερικούς παράγοντες, ενώ ακόμη μειώνει την εμφάνιση των πόρων και βελτιώνει τη συνολική υφή του δέρματος.

Πώς λειτουργούν μαζί;

Συνδυάζοντας τα πολύτιμα αυτά συστατικά θα καταφέρεις να μειώσεις δραστικά τα σημάδια του χρόνου από την επιδερμίδα σου αποκτώντας μια σφριγηλή και ελαστική όψη απαλλαγμένη από τη χαλάρωση. Και αυτό γιατί η ρετινόλη βοηθά στην κυτταρική ανανέωση, ενώ η νιασιναμίδη ανακουφίζει το δέρμα από ερεθισμούς, ενώ παράλληλα ενισχύει το δερματικό φραγμό από τις εξωτερικές επιθέσεις.

Μάλιστα εάν θέλεις να ενσωματώσεις αυτόν τον μοναδικό συνδυασμό στη ρουτίνα περιποίησης σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις προϊόντα που περιέχουν αυτά τα συστατικά είτε σε διαδοχικά βήματα εφαρμόζοντας το ένα πάνω από το άλλο είτε επιλέγοντας ένα προϊόν, που να περιέχει και τα δυο συστατικά μαζί. Όσο για την εφαρμογή τους.... Αρχικά ξεκίνησε με χαμηλές συγκεντρώσεις και μετά αύξησε την ποσότητα που εφαρμόζεις σταδιακά για να αποφύγεις τους ανεπιθύμητους ερεθισμούς. Με συνεχή χρήση, θα δεις το δέρμα σου να μεταμορφώνεται, αποκτώντας μια πιο νεανική, υγιή και λαμπερή εμφάνιση.

Σημείωσε ότι ο συνδυασμός ρετινόλης και νιασιναμίδης είναι πραγματικά το μυστικό για μια ανανεωμένη επιδερμίδα μια και θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη νεανικότητά σου για περισσότερο χρόνο.