Με αυτά τα τρικ θα προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου για το καλοκαίρι!

Ακολούθησέ τα ευλαβικά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η επιδερμίδα είναι περισσότερο εκτεθειμένη στην επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία, στην υγρασία αλλά και σε άλλους εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να την επιβαρύνουν.

Για να την προστατέψεις και να την προετοιμάσεις σωστά για να υποδεχθεί τη νέα εποχή αρκούν μερικοί έξυπνοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να τη διατηρήσεις όμορφη και λαμπερή, ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες χτυπούν κόκκινο! (δες και πόσο συχνά πρέπει να απολεπίζεις το πρόσωπό σου και τι συνιστούν οι δερματολόγοι)

Με αυτά τα τρικ Θα προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου για το καλοκαίρι!

  • Μην αμελείς την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Η ενυδάτωση είναι βασική για μια υγιή επιδερμίδα. Χρησιμοποίησε ελαφριά, μη-λιπαρά ενυδατικά προϊόντα που θα προσφέρουν ενυδάτωση χωρίς να επιβαρύνουν το δέρμα σου.
  • Προστατέψου από τον ήλιο. Προτίμησε αντηλιακές κρέμες με υψηλό δείκτη προστασίας που θωρακίζουν την επιδερμίδα από τις ακτίνες του ήλιου και επανάλαβε την εφαρμογή τους κάθε δύο ώρες, καθώς και μετά το κολύμπι, εάν πας για μπάνιο.

    γυναίκα με όμορφη επιδερμίδα φορά καπέλο
    Unsplash
  • Φρόντισε να κάνεις συχνά απολέπιση. Η απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αποκαλύπτοντας ένα λαμπερό και νεανικό δέρμα κάτω από την επιφάνεια. Χρησιμοποίησε ήπια απολεπιστικά προϊόντα που δεν θα ερεθίσουν το δέρμα σου.
  • Προτίμησε τα κατάλληλα συστατικά. Επέλεξε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά όπως βιταμίνη C και Ε για προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν και την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.
  • Ακολούθησε μια υγιεινή διατροφή. Μια σωστή και ισορροποημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά σε συνδυασμό με την επαρκή κατανάλωση νερού, συμβάλλει σε μια όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα από μέσα προς τα έξω.

Με αυτά τα τρικ, μπορείς να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για το καλοκαίρι, διατηρώντας την υγιή και λαμπερή όποιες και εάν είναι οι καιρικές συνθήκες!