Σχημάτισε τα ιδανικά φρύδια για το πρόσωπό σου!

Σχημάτισε τα ιδανικά φρύδια για το πρόσωπό σου!
Τα φρύδια παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνισή σου, καθώς αναδεικνύουν τα μάτια σου. Ανακάλυψε το κατάλληλο σχήμα και μέγεθος που ταιριάζει στο πρόσωπό σου, για να χαρίσετε βάθος κι ένταση σε κάθε σας βλέμμα.
1. Βρες το σωστό σχήμα
α) Κράτησε ένα μολύβι κατακόρυφα μπροστά στο πρόσωπό σου έτσι ώστε να εφάπτεται στην εξωτερική πλευρά της μύτης σου. Αν η απόσταση ανάμεσα τα μάτια σου είναι κανονική, το φρύδι θα πρέπει να ξεκινάει ακριβώς στην εξωτερική πλευρά του μολυβιού.

β) Κράτησε το μολύβι διαγώνια στο πρόσωπό σου έτσι ώστε να εφάπτεται με την νοητή γραμμή που σχηματίζει η άκρη του ρουθουνιού και η ίριδα του ματιού σου. Επεκτείνοντας αυτή την γραμμή, συναντάς το υψηλότερο σημείο του τόξου του φρυδιού.

γ) Κράτησε και πάλι το μολύβι διαγώνια στο πρόσωπό σου, έτσι ώστε οι άκρες του να εφάπτονται με την άκρη του ρουθουνιού και την εξωτερική γωνία του ματιού. Προεκτείνοντας αυτή την νοητή γραμμή οριοθετείς το τέλος του φρυδιού.

2. Διόρθωσε με τσιμπιδάκι
Για καλύτερα αποτελέσματα σχεδίασε αρχικά το επιθυμητό σχήμα των φρυδιών με ένα μαύρο ή καφέ μολύβι περιγράμματος. Στη συνέχεια αφαίρεσε προσεκτικά τις περιττές τριχούλες με ένα μεταλλικό τσιμπιδάκι. Ασχολήσου με ένα φρύδι την φορά, ξεκινώντας από την βάση του και κατευθύνσου προς την εξωτερική γωνία του ματιού.

3. Τρίψε με παγάκι
Υπάρχουν διάφορα τρικ για να εξαλείψεις τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς που μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα το τράβηγμα των τριχών με το τσιμπιδάκι. Το πιο δημοφιλές είναι να περάσεις τη περιοχή με ένα παγάκι, για να ...αναισθητοποιήσεις την επιδερμίδα σου. Αν οι κοκκινίλες επιμείνουν, μπορείς να απλώσεις στην περιοχή μια δροσερή κρέμα με εκχύλισμα aloe vera στη σύνθεσή της. Μια άλλη λύση είναι να τοποθετήσεις πάνω στα φρύδια σου κομπρέσες τις οποίες έχεις προηγουμένως βουτήξει σε κρύο τσάι.

4. Κόψε τις τριχούλες
Για να χαρίσεις τέλεια εμφάνιση στα φρύδια σου, θα πρέπει να διορθώσεις και το μήκος των τριχών. Χτένισε το κάθε φρύδι ξεχωριστά με το ειδικό βουρτσάκι, ακολουθώντας φορά από κάτω προς τα πάνω. Στη συνέχεια, με ένα ψαλιδάκι κόψε προσεκτικά τις άκρες από τις τριχούλες που προεξέχουν. Απόφυγε να τις κοντύνεις υπερβολικά γιατί κινδυνεύεις να χαλάσεις τη φυσική γραμμή των φρυδιών.

5. Διόρθωσε τα κενά
Γέμισε τα κενά ανάμεσα στις τριχούλες, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με πολύ λεπτή άκρη και σκιά ματιών στην φυσική απόχρωση των φρυδιών. Στο τέλος, πέρασε κάθε φρύδι με το ειδικό σφουγγαράκι που διαθέτουν στην πίσω άκρη τους πολλά μολύβια περιγράμματος. Έτσι θα σβήσεις την περίσσεια του χρώματος.

6. Φόρμαρε με διάρκεια
Για να εξασφαλίσεις διάρκεια στο σχήμα, που έχεις ήδη δώσει στα φρύδια σου χτένισε τα με το βουρτσάκι μιας μάσκαρα στον ίδιο τόνο με το φυσικό τους χρώμα. Μια άλλη λύση είναι να ψεκάσεις ένα καθαρό βουρτσάκι με σπρέι φορμαρίσματος για τα μαλλιά και με αυτό να περάσεις ολόκληρη την επιφάνεια των φρυδιών ακολουθώντας την φυσική τους γραμμή. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το βουρτσάκι της μάσκαρα, αφού προηγουμένως το «βουτήξετε» σε ελάχιστη ποσότητα τζελ φορμαρίσματος.

Πολύτιμα tips:

• Η πλέον κατάλληλη ώρα για να διορθώσεις το σχήμα των φρυδιών σου με τσιμπιδάκι είναι μετά το ντους, γιατί έχουν ανοίξει οι πόροι του δέρματος και οι περιττές τριχούλες αφαιρούνται ευκολότερα.

• Είναι προτιμότερο να πραγματοποιήσετε αυτή τη διαδικασία κάτω από άπλετο ηλιακό φως, καθώς ο τεχνητός φωτισμός συχνά αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

• Στην αφαίρεση των τριχών ξεκίνησε με την κάτω πλευρά κάθε φρυδιού. Φρόντισε να διακόπτεις συχνά την διαδικασία, ώστε να ελέγχεις πως τα δύο φρύδια εξακολουθούν να έχουν το ίδιο σχήμα.

Προτίμησε εντονότερα φρύδια, αν:

• Το πρόσωπό σου είναι στρογγυλό, ελαφρά γεμάτο ή έχει σχήμα καρδιάς.

• Η μύτη σου είναι μεγάλη, σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

• Η απόσταση ανάμεσα στα μάτια σου είναι μεγαλύτερη από την κανονική.

Προτίμησε λεπτότερα φρύδια, αν:

• Το πρόσωπό σου είναι αδύνατο και έχει σχήμα οβάλ.

• Το μέτωπό σου είναι μικρό.

• Η απόσταση ανάμεσα στα μάτια σου είναι μικρότερη από την κανονική.

• Τα φρύδια σου από την φύση τους είναι λεπτά και αραιά.

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Ξανθό, μπαλαγιάζ αλλά και… ροζ- Αυτά τα χρώματα στα μαλλιά είναι στη μόδα για το 2016

Μήπως το μακιγιάζ σου σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη; Δες τα λάθη που κάνεις και δεν το καταλαβαίνεις

Η νέα τάση στο μανικιούρ ανατρέπει τα δεδομένα! Θα την υιοθετήσεις;

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Λαμπερός γάμος για Χατζίδου-Σοιλέδη: Δείτε φωτογραφίες από την παραμυθένια τελετή

Εντυπωσιακό! Η Αμαλία Κωστοπούλου φωτογραφίζεται με μπικίνι για χάρη γνωστής εταιρείας

Έσκασε βόμβα! Ποιοι είναι οι στενοί συνεργάτες της Μενεγάκη που αποχωρούν από την εκπομπή;