Αυτός είναι ο τρόπος να κόψεις μόνη σου αφέλειες στο σπίτι σαν επαγγελματίας!

Αυτός είναι ο τρόπος να κόψεις μόνη σου αφέλειες στο σπίτι σαν επαγγελματίας!

Οι αφέλειες είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν.

Ακολουθώντας κατά γράμμα αυτά τα 6 βήματα, οι φίλες σας δεν θα πιστεύουν πως έκοψες τις αφέλειες μόνη σου. Διαβάστε παρακάτω...

1 Τα σωστά εργαλεία

Ξεχάστε το ψαλίδι της κουζίνας και προμηθευτείτε ένα επαγγελματικό ψαλίδι κομμωτηρίου. Αν πρόκειται να κόψετε αφέλειες θα το χρειαστείτε οπωσδήποτε. Με οποιοδήποτε άλλο το μόνο που θα καταφέρετε είναι ένα άνισο αποτέλεσμα που αργότερα θα οδηγήσει σε ψαλίδα και ώρες κλάματος μπροστά στον καθρέφτη, με την κολλητή σας να σας παρηγορεί. Ακόμα, απαραίτητος είναι ένας καθρέφτης χειρός.

2 Χτενίστε τα μαλλιά πριν ξεκινήσετε

Και δεν μιλάμε για ένα απλό πέρασμα με την χτένα, αλλά κανονικό styling των μαλλιών σας, όπως θα τα φτιάχνατε αν επρόκειτο να βγείτε έξω. Η προετοιμασία είναι το πιο κρίσιμο βήμα για να κόψτε αφέλειες μόνες σας. Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι εντελώς στεγνά και χτενισμένα για να έχετε εικόνα το πως θα δείχνουν σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά ξέρουν καλά πόσο συρρικνώνονται οι αφέλειες στα σγουρά μαλλιά, λόγω της ελαστικότητας τους.

Δείτε ακόμη: Sun-kissed look: Υιοθέτησε μια ηλιοκαμμένη όψη χωρίς ήλιο!

Σχεδιάστε τις αφέλειες σας όπως θέλετε να τις βλέπετε κάθε μέρα όταν χτενίσετε τα μαλλιά σας. Είτε τις θέλετε λείες και απαλές είτε φυσικές και με εντυπωσιακά δαχτυλίδια.

3 Χρησιμοποιήστε μερικά κλιπ μαλλιών

Αφού κόψετε τις αφέλειες, εκείνες πέφτουν χαλαρά στο πρόσωπο και ανοίγουν, δημιουργώντας την εντύπωση πως είναι πιο πλούσιες και πλατιές από ότι αρχικά σχεδιάζατε. Για να μην κάνετε λάθος, πριν τις κόψετε,συγκρατήστε καλά τα υπόλοιπα μαλλιά σας στο πλάι με μερικά κλιπ από την κάθε μεριά.

Αν τις κόβετε για πρώτη φορά, θα χρειαστεί να ξεχωρίσετε ένα κομμάτι μαλλιών μπροστά. Με την λεπτή άκρη μιας χτένας δημιουργήστε ένα τρίγωνο από τις δύο άκρες των φρυδιών σας και με κορυφή, στο κέντρο της χωρίστρας σας. Όσο πιο πίσω φτάνει αυτό το τρίγωνο τόσο πιο παχιές και πλούσιες οι αφέλειες που θα δημιουργηθούν, οπότε καλό είναι να έχετε σφιχτά πιασμένα πίσω τα υπόλοιπα μαλλιά.

4 Δημιουργήστε layers

Aν θέλετε πλούσιες και πυκνές αφέλειες δεν γίνεται να το κάνετε με μια ψαλιδιά. Το αποτέλεσμα θα δείχνει άσχημο. Χωρίστε τις τούφες που επιθυμείτε να κόψετε σε δύο ή τρία λεπτά, οριζόντια layers, ξεκινώντας από το κάτω μέρος.

Δείτε ακόμη: Love in Blackberry! Το απόλυτο hair trend για την φετινή σεζόν! Εσύ θα το τολμήσεις;

5 κρατήστε το ψαλίδι προς τα πάνω

Αν θέλετε να τριμάρετε τις αφέλειες σας, όσο κι αν επιθυμείτε να το κάνετε με μια οριζόντια κίνηση του ψαλιδιού, είναι λάθος. Κρατήστε το ψαλίδι κάθετα και με πολύ μικρές ψαλιδιές κόψτε τις ακρούλες που έχουν μακρύνει. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε και δεύτερη ή τρίτη φορά μέχρι να έχετε το επιθυμητό μήκος.

Αν τις δημιουργείτε για πρώτη φορά, μπορείτε να κάνετε μια πρώτη, οριζόντια ψαλιδιά σε ένα αρκετά μεγαλύτερο μήκος από το επιθυμητό και στην συνέχεια, μόνο, επαναλαμβάνω μόνο μικρές, κάθετες ψαλιδιές.

6 Ξεκινήστε με μακριές αφέλειες

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες όταν κόβουν αφέλειες μόνες τους είναι πως κόβουν τα μαλλιά πολύ κοντά, πολύ γρήγορα. Ο σωστός τρόπος είναι να ξεκινήσετε από ένα μήκος στο ύψος της μύτης και αφού δείτε πως αντιδρούν τα μαλλιά, να κόβετε πιο κοντά πάντα με κάθετες, μικρές ψαλιδιές, μέχρι να φτάσετε στο μήκος που θέλετε.

Αφού κόψετε το πρώτο layer, χρησιμοποιήστε το σαν οδηγό για να τριμάρετε και το δεύτερο και τέλος, ανακατέψτε τα.

Αυτό ήταν! Οι αφέλειες σου είναι τέλειες και τις έκοψες μόνη σου σαν ειδικός.