Άπλωσε ένα μείγμα κανέλας με μέλι και λάδι στα μαλλιά σου - Θαυματουργό αποτέλεσμα λίγες ημέρες μετά

Δεν θα το πιστεύεις...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Άπλωσε ένα μείγμα κανέλας με μέλι και λάδι στα μαλλιά σου - Θαυματουργό αποτέλεσμα λίγες ημέρες μετά

Η κανέλα δεν είναι μόνο για το φαγητό, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να την χρησιμοποιήσεις. Όπως για μάσκα ομορφιάς, αλλά και στα μαλλιά σου ώστε να πάρουν πίσω την ζωντάνια που έχασαν. Μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζει και την τριχόπτωση.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι τρια υλικά τα οποία σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας καθώς τα χρησιμοποιείται καθημερινά. Ο λόγος για την κανέλα λίγο μέλι αλλά και λεμόνι.

Η μάσκα με κανέλα για τα μαλλιά

Υλικά

  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • λίγο ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  • Ανακάτεψε το μέλι μαζί με την κανέλα σε ένα μπολ και πρόσθεσε σταδιακά ελαιόλαδο μέχρι η ποσότητα της μάσκας να είναι αρκετή για να καλύψει το τριχωτό της κεφαλής. Άπλωσε το μείγμα στο κεφάλι σου απαλά και άφησέ το να δράσει για 15 περίπου λεπτά.
  • Ξέπλυνε με το σαμπουάν σου, φροντίζοντας να απομακρυνθεί κάθε ίχνος από τη μάσκα με την κανέλα γιατί υπάρχει φόβος να δημιουργηθεί χημικό έγκαυμα αν μείνει για πολύ καιρό στο κεφάλι σου.

Προσοχή: Πριν κάνεις τη μάσκα κανέλα στα μαλλιά σου, δοκίμασέ τη σε ένα σημείο στο σώμα σου για να σιγουρευτείς ότι η κανέλα δεν θα αντιδράσει με την επιδερμίδα σου.

Το απόλυτο μυστικό με την κανέλα

Ποιο να διαλέξω την κατάλληλη κανέλα

Γενικά, υπάρχουν δυο τύποι κανέλας: Η κανέλα Κεϋλάνης, γνωστή και ως αυθεντική ή αληθινή κανέλα, και η κασσία, η οποία εντοπίζεται κυρίως σε Κίνα και Ινδονησία. Η αυθεντική κανέλα Κεϋλάνης έχει μακριά λεπτά ξυλαράκια σε πολλές στρώσεις, με λεπτό και γλυκό άρωμα, ενώ το χρώμα της είναι ανοιχτό καφέ ή μπεζ. Αντίθετα, η κασσία έχει πιο σκούρο χρώμα, καστανοκόκκινο, σκληρό ξύλο και το άρωμά της είναι αρκετά έντονο και ελαφρώς πικάντικο.

Στην αγορά, έχει επικρατήσει η κασσία, μιας και είναι πολύ πιο οικονομική και το άρωμά της ξεχωρίζει ακόμα και σε μικρή ποσότητα, χάρη στην έντασή του! Από διατροφικής άποψης, όμως, φαίνεται να υπερτερεί η κανέλα Κεϋλάνης μιας και περιέχει κουμαρίνη σε πολύ μικρότερο ποσοστό από την κασσία. Πρόκειται για μια ουσία, η οποία σε πολύ υψηλές δόσεις μπορεί να γίνει τοξική.