DIY μάσκα μαλλιών με ρυζόνερο - Γιατί είναι viral στο Tik Tok;

Ανακάλυψε όλα τα οφέλη του ευεργετικού ρυζόνερου για τα μαλλιά σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Το ήξερες ότι το να ξεβγάλεις τα μαλλιά σου με ρυζόνερο μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την τρίχα καθώς το πολύτιμο αυτό φυσικό μείγμα την θρέφει και την ενδυναμώνει; Μάλιστα, εύκολες και γρήγορες συνταγές ομορφιάς αλλά και άλλα χρήσιμα και έξυπνα tips (δες εδώ και άλλα έξυπνα tips για να ξυπνήσεις φρέσκια και λαμπερή το πρωί) με ρυζόνερο είναι ήδη viral στα social media με το hashtag #RiceWater να έχει κάνει πάνω από 711.5 εκατομμύρια προβολές στο TikTok και να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή trend στο συγκεκριμένο μέσο.

Θυμίζουμε ότι η ευεργετική αυτή συνταγή ομορφιάς, έχει τις ρίζες της στην Ασία, όπου οι γυναίκες χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα στην ιεροτελεστία φροντίδας τους το νερό που μένει αφού πλύνουν καλά το ρύζι (ρυζόνερο) προκειμένου να ξεβγάλουν τα μαλλιά τους με αυτό.Tι είναι όμως αυτό που κάνει το ρυζόνερο ακόμη και σήμερα να είναι μια από τις πιο πολύτιμες φυσικές συνταγές για τα μαλλιά;

Τα οφέλη του ρυζόνερου για τα μαλλιά που είναι ένα το πιο hot trend στο TikTok

Το μυστικό για να θρέψεις και να ενδυναμώσεις την τρίχα με τη δύναμη του ρυζόνερου κρύβεται στη σωστή εφαρμογή του. Έτσι, αφού λούσεις καλά τα μαλλιά σου τα ξεβγάζεις με αρκετή ποσότητα από ρυζόνερο αφήνοντάς το να δράσει για μερικά λεπτά (2-3 λεπτά). Στη συνέχεια ξεβγάζεις ξανά με χλιαρό νερό βρύσης και το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από λεία, δυνατά και λαμπερά μαλλιά. Αυτό συμβαίνει γιατί στην πραγματικότητα το ρυζόνερο είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά αλλά και με ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες για τα ξηρά μαλλιά αλλά και για το αφυδατωμένο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής.

rice water
Unsplash

DIY μάσκα με ρυζόνερο

Θα χρειαστείς λευκό ρύζι, νερό, ένα στραγγιστήρι και ένα μπόλ. Ξεκίνα τοποθετώντας το ρύζι σου σε ένα στραγγιστήρι και μετά ξέβγαλέ το με τρεχούμενο νερό, όπως δηλαδή θα έκανες λίγο πριν το βράσεις. Στη συνέχεια τοποθέτησε το ρύζι σε ένα μπολ προσθέτοντας δυο κούπες νερό. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα άφησέ το στην άκρη για 24 ώρες και την επόμενη ημέρα στράγγιξε το ρύζι από το μπολ και έτσι έχει το θαυματουργό σου ρυζόνερο!

To how to της εφαρμογής

Μπορείς να το απλώσεις με δυο τρόπους, είτε να το τοποθετήσεις σε ένα μπουκάλι με σπρέι και να το ψεκάσεις κατά μήκος των μαλλιών σου αφήνοντας το να δράσει για μερικά λεπτά είτε απλά να τοποθετήσεις τα μαλλιά σου μέσα στο μπολ, όπου έχεις τοποθετήσει το ρυζόνερο. Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη συνταγή ομορφιάς είναι κατάλληλη για κάθε τύπο μαλλιών, ενώ είναι ιδανική και για την ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής.