Λιπαρή επιδερμίδα: Πως να τη φροντίσεις και τι προϊόντα να επιλέξεις για να κάνεις το τέλειο ντεμακιγιάζ!

Μάθε πως πρέπει να περιποιηθείς σωστά το λιπαρό δέρμα και διάλεξε τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Το λιπαρό δέρμα, που αρκετές φορές έχει την τάση για ακμή, θέλει τη δική σου φροντίδα, η οποία ξεκινά από το σωστό καθαρισμό και το κατάλληλο ντεμακιγιάζ! (δες πως να κάνεις φυσικό και σπιτικό ντεμακιγιάζ σε λίγα μόλις λεπτά)

Επένδυσε λοιπόν σε εξειδικευμένα προϊόντα, που θα φροντίσουν απαλά το πρόσωπό σου αφαιρώντας το υπερβολικό σμήγμα, τους ρύπους και τα υπολείμματα του μακιγιάζ αφήνοντας την επιδερμίδα σου απαλή και καθαρή, χωρίς ίχνος λιπαρότητας. Με αυτό τον τρόπο το δέρμα σου θα δείχνει φρέσκο και λαμπερό χωρίς ίχνος από γυαλάδες.

Τι να κάνεις & τι να αποφύγεις για να φροντίσεις τη λιπαρή επιδερμίδα σου με το κατάλληλο ντεμακιγιάζ

  • Χρησιμοποίησε προϊόντα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή. (δες περισσότερα για την ακμή και την προσοχή που πρέπει να δώσεις τώρα το καλοκαίρι)
  • Επίλεξε εξειδικευμένες συνθέσεις micellaire ή ένα απαλό γαλάκτωμα καθαρισμού, που ξεπλένεται εύκολα με νερό. Σημείωσε ότι τα προϊόντα καθαρισμού με σύνθεση micellaire ενδείκνυνται για το δέρμα με ακμή καθώς διατηρούν το φυσικό προστατευτικό υδρολιπιδικό φιλμ του δέρματος και το pH του.
  • Οι υφές καθαριστικών προϊόντων σε μορφή αφρού είναι μια καλή επιλογή για την επιδερμίδα σου αφού θα απομακρύνει τα υπολείμματα μακιγιάζ χωρίς να αφήσει ίχνος λιπαρότητας στο δέρμα σου.
  • Μην επιλέγεις πλούσιες και λιπαρές συνθέσεις που θα επιβαρύνουν το δέρμα σου.
  • Σε κάθε περίπτωση απόφυγε τη χρήση δραστικών προϊόντων, που ενδέχεται να δημιουργήσουν ερεθισμούς στο δέρμα σου.

womanoily skin
Unsplash

Bonus tip

Yγρά καλυπτικά makeup αλλά και πούδρες πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο στο μακιγιάζ και και κατά προτίμησε τοπικά -μόνο στα σημεία που θέλεις να καλύψεις τυχόν ατέλειες. Και αυτό γιατί τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορεί να φράξουν τους πόρους του δέρματος και να σας δημιουργήσουν πιο έντονο πρόβλημα στο μέλλον.

Δες τα προϊόντα που ενδείκνυνται ειδικά για τον τύπο της επιδερμίδας σου