Υγιή & λαμπερά μαλλιά κάτω από τον ήλιο: Όλα τα προϊόντα που θα χρειαστείς για να τα προστατέψεις!

Salty air, sun-kissed hair με την κατάλληλη αντηλιακή προστασία

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το θαλασσινό αλάτι αλλά και το χλώριο της πισίνας ταλαιπωρούν εκτός από την επιδερμίδα και τα μαλλιά σου το καλοκαίρι αφήνοντάς τα θαμπά χωρίς ζωντάνια και λάμψη! (δες 7 αντηλιακά mists σώματος που δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα παραλίας)

Τι να κάνεις για να τα προστατέψεις; Χρησιμοποίησε ειδικά σπρέι και έλαια μαλλιών με αντηλιακά φίλτρα, που θα τα θωρακίσουν από τις ακτίνες του ήλιου, ειδικά κάτω από τον ήλιο, προσφέροντάς τους ενυδάτωσης και λάμψη!
(διάβασε εδώ και την τέλεια λύση για δυνατά και ενυδατωμένα μαλλιά)

Πως να εφαρμόσεις σωστά τα αντηλιακά προϊόντα μαλλιών

Λίγο πριν βγεις στην παραλία (περίπου 20 λεπτά πριν) ψέκασε ή εφάρμοσε μια ιδέα από ένα ειδικό αντηλιακό σπρέι ή έλαιο κατά μήκος των μαλλιών σου αλλά και στις άκρες τους και φρόντισε να το ανανεώνεις ανά δυο ώρες. Με αυτό τον τρόπο θα τα θωρακίσεις, ενώ ακόμη θα διατηρήσεις το χρώμα τους αναλλοίωτο από τη φθορά του ήλιου. Ακόμη, καλό θα ήταν εάν παραμείνεις για ώρα στην παραλία να φροντίσεις να ξεβγάλεις τα μαλλιά σου με νερό βρύσης. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνεις το αλάτι της θάλασσας που προκαλεί φθορά στην τρίχα και έτσι τα μαλλιά σου θα διατηρηθούν λεία και απαλά. Μάλιστα έτσι τα θωρακίζεις και από το ξεθώριασμα διατηρώντας το χρώμα τους.

Tips & tricks

  • Ένα καπέλο με μεγάλο γείσο είναι ένας εύκολος τρόπος για να θωρακίσεις τα μαλλιά σου από τις ακτίνες του ήλιου.
  • Για να διατηρήσεις τα μαλλιά καλά προστατευμένα και μετά από την ηλιοθεραπεία επένδυσε σε μια εξειδικευμένη σειρά μαλλιών για μετά τον ήλιο.
  • Μετά το λούσιμο μην αμελείς τη στοχευμένη φροντίδα των μαλλιών σου που μπορεί να σου προσφέρει μια θρεπτική μάσκα μαλλιών που θα την αφήσεις να δράσει για λίγη ώρα.
  • Πριν φύγεις για τις καλοκαιρινές σου διακοπές συμβουλέψου τον κομμωτή σου, ο οποίος θα σου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία στο λουτήρα που θα κρατήσει τα μαλλιά σου όμορφα και υγιή όλο το καλοκαίρι.

Τα προϊόντα που θα χρειαστείς για να προστατέψεις τα μαλλιά σου κάτω από τον ήλιο