Τα καλύτερα summer tips του colorist & hair-expert, Γιώργου Δέμου για υγιή & λαμπερά μαλλιά το καλοκαίρι!

Αυτά τα beauty hacks κυριολεκτικά θα σώσουν τα μαλλιά σου αυτή τη σεζόν

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Ετοιμάζεσαι για τις καλοκαιρινές σου διακοπές σου και θέλεις να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού αλλά και μετά από την ηλιοθεραπεία;

Το μυστικό για το πετύχεις κρύβεται σε μερικές έξυπνες και εύκολες συμβουλές των ειδικών που απλά πρέπει να ακολουθήσεις ευλαβικά για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο έμπειρος colorist & hair-expert, Γιώργος Δέμος, μαζί με την ομάδα του Hair Arte & More στην Γλυφάδα, μοιράζεται μαζί μας τα καλύτερα summer tips & tricks, ενώ ακόμη σου προτείνει και τις κατάλληλες θεραπείες για να είσαι στα καλύτερά σου και αυτό το καλοκαίρι.

Summer tips από τον colorist & hair-expert Γιώργο Δέμο για υγιή & λαμπερά μαλλιά

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές του ειδικού, Γιώργου Δέμου, που είναι και ο ιδιοκτήτης του Hair Arte & More θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από τη φθορά, ενώ ακόμη θα τα θωρακίσεις από τις επικίνδυνες UVA & UVB ακτίνες του ήλιου.

Γιώργος Δέμος, Hair Arte & more
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

7 +1 beauty hacks

  • Eπένδυσε σε ένα αντηλιακό μαλλιών, το οποίο θα χρησιμοποιείς όσο βρίσκεσαι κάτω από τον ήλιο και μην ξεχνάς να το εφαρμόζεις συχνά -ανά 2-3 ώρες- για να προσφέρεις την απαραίτητη προστασία στα μαλλιά σου.
  • Ένα καπέλο με μεγάλο γείσο σίγουρα βοηθά και προστατεύει την επιδερμίδα αλλά και τα μαλλιά.
  • Αμέσως μετά την ηλιοθεραπεία ξέβγαλε καλά τα μαλλιά σου με τρεχούμενο νερό και μετά εφάρμοσε μια εξειδικευμένη σειρά για μετά τον ήλιο, που θα τα προστατέψει από τη φθορά. Εδώ πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η μάσκα μαλλιών, η οποία χάρη στα ευεργετικά συστατικά της θα ενυδατώσει και θα θρέψει την τρίχα σε βάθος αποτρέποντας τυχόν φθορά από τις ακτίνες του ήλιου, τη θάλασσα αλλά και το χλώριο της πισίνας.
  • Πριν τις διακοπές σου επισκέψου τον κομμωτή σου, ο οποίος θα σου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία ή και θεραπείες που θα φροντίσουν τα μαλλιά προσφέροντάς τους μια υγιή και λαμπερή όψη. To botox μαλλιών, οι εξειδικευμένες αμπούλες ανάλογα με τις ανάγκες και των τύπο των μαλλιών αλλά και η θεραπεία κερατίνης είναι μερικές από τις θεραπείες που προτείνω.

hair arte & more
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

  • Πολύ σημαντικό είναι και το «καθάρισμα» των μαλλιών με ένα ελαφρύ trimming προκειμένου να αφαιρεθεί η ψαλίδα και οι αντιαισθητικές άκρες. Έτσι, τα μαλλιά σου θα διατηρηθούν σε μια πολύ καλή κατάσταση όλο το καλοκαίρι.
  • Τα leave in προϊόντα, τα έλαια μαλλιών αλλά και τα πιο ανάλαφρα τζελ μαλλιών για τη δημιουργία wet hair-looks είναι ιδανικά για τις διακοπές σου.

hair arte & more
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

  • Απόφυγε προϊόντα styling με σκληρές και δυνατές υφές και προτίμησε ανάλαφρες συνθέσεις (leave in, hair-oils) που δεν βαραίνουν τα μαλλιά, ενώ ακόμη τιθασεύουν και το φριζάρισμα.
  • Κάνε upgrade στις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις με hot αξεσουάρ μαλλιών, όπως κορδέλες ή υφασμάτινες στέκες. Απλά στόλισε ένα ψηλό ponytail με μια υπέροχη κορδέλα ή τοποθέτησε μια υφασμάτινη στέκα σε καλοφροντισμένα μαλλιά και είσαι έτοιμη ακόμη για ένα βραδινό summer party!

Τι γίνεται όμως με το χρώμα με το μαλλιών;

Ο colorist & hair-expert, Γιώργος Δέμος μας λέει: "Λίγο πριν από τις διακοπές συστήνω ανεπιφύλακτα ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις κυρίως σε ξανθό όπως οι: caramel blonde και vanilla blonde, που είναι και οι πιο hot τάσεις στο χρώμα των μαλλιών αυτή τη σεζόν. Ακόμη εξελιγμένες τεχνικές balayage και babylights για τέλειες φυσικές ανταύγειες που κλέβουν τις εντυπώσεις είναι μερικές από τις τεχνικές που προτείνω".

Info

Hair Arte & More, διεύθυνση: Γεωρ. Κονδύλη 10, Γλυφάδα