Αfter sun: 5 χρυσοί κανόνες για να φροντίσεις την επιδερμίδα σου μετά την ηλιοθεραπεία!

Δες τι πρέπει να κάνεις για να ανακουφίσεις το δέρμα σου αποφεύγοντας τυχόν ερεθισμούς από την έκθεση στον ήλιο

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ενυδατώσεις σε βάθος αλλά και να θρέψεις την επιδερμίδα σου από το κατάλληλο after sun, που θα καταπραϋνει τυχόν ερεθισμούς και κοκκινίλες αφήνοντάς την δροσερή και αναζωογονημένη! (διάβασε γιατί το αντηλιακό είναι το πιο πολύτιμο «φίλτρο» είναι το δέρμα μας)

Μετά τον ήλιο τι; Η αλήθεια είναι ότι μπορεί η έκθεση στον ήλιο να θέλει τη δική της φροντίδα το ίδιο όμως ισχύει και για την περιποίηση μετά από την ηλιοθεραπεία! Εκτός λοιπόν από τη φροντίδα με το κατάλληλο προϊόν ανακάλυψε και τι άλλο πρέπει να κάνεις ή να αποφύγεις για να αποτρέψεις τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες. (δες και 7 αντηλιακά mists που δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα παραλίας)

Χρυσοί κανόνες για τέλεια φροντισμένη επιδερμίδα μετά την ηλιοθεραπεία

Ακολούθησε μερικές εύκολες και χρήσιμες συμβουλές για να περιποιηθείς το δέρμα σου μετά την έκθεση στον ήλιο.

  • Κάνε συχνά χλιαρά ντους, που θα βοηθήσουν το δέρμα σου να ανακουφιστεί άμεσα.
  • Επένδυσε σε ενυδατικά και καταπραϋντικά προϊόντα για μετά τον ήλιο (after sun) τα οποία θα απλώνεις γενναιόδωρα μετά από το μπάνιο σου σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο θα χαρίσεις στο δέρμα σου δροσιά σε χρόνο dt!
  • Προτίμησε ενυδατικές κρέμες με αλόη, που καταπραΰνουν το κοκκίνισμα, ενυδατώνουν και έχουν και αντιφλεγμονώδη δράση βοηθώντας στην επούλωση των πληγών.
  • Επίλεξε προϊόντα με πολύτιμο έλαιο καρύδας. Και αυτό γιατί προσφέρει ένα δροσιστικό αποτέλεσμα άμεσα, ενώ ακόμη ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα σου. Επίσης, έχει και άμεση καταπραϋντική δράση ενάντια στο ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα.
  • Η σωστή διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην περιποίηση μετά την ηλιοθεραπεία. Γι' αυτό το λόγο φρόντισε να καταναλώνεις πολλά φρούτα και λαχανικά, που περιέχουν βιταμίνες και πολύτιμα συστατικά, τα οποία συμβάλλουν στην αναγέννηση και αναζωογόνηση του δέρματος.

after sun
Unsplash

Δες τα προϊόντα που θα χρειαστείς για να ανακουφιστείς μετά την ηλιοθεραπεία