Concealer: 2+1 τρόποι για να το εφαρμόσεις σαν επαγγελματίας!

Γίνε pro με λίγες κινήσεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Το concealer είναι το must-have για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ, χωρίς ατέλειες. Επιπλέον, είναι ιδανικό για να φωτίσει το βλέμμα αλλά και να καμουφλάρει τυχόν μαύρους κύκλους, σακούλες ή και κοκκινίλες. (δες και 4+1 συμβουλές για ξεκούραστο & φωτεινό βλέμμα & αυτό το φθινόπωρο)

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές που οι περισσότερες από εμάς βρισκόμαστε σε μια διαρκή σύγχυση σχετικά με τον τρόπο χρήσης του, που έχει να κάνει με την εφαρμογή του, και όχι μόνο!

Και αυτό γιατί ο τρόπος χρήσης ενός concealer διαφέρει για τρεις λόγους. Καταρχάς έχει να κάνει με τον τύπο του, -δηλαδή σε τι μορφή είναι, (υγρή, κρεμώδη ή κόμπακτ)- με το που εφαρμόζεται αλλά και για ποιό λόγο.

2+1 τρόποι για να το εφαρμόσεις σαν επαγγελματίας και να αποκτήσεις μια όμορφη και λαμπερή όψη χωρίς ατέλειες

  1. Πες αντίο στους μαύρους κύκλους. Εάν έχεις μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου, τότε το concealer είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους καλύψεις φωτίζοντας παράλληλα το βλέμμα σου. Ειδικότερα, μπορείς να εφαρμόσεις τις κρεμώδη υφές concealer σε λεπτές στρώσεις με ταμποναριστές ελαφριές κινήσεις των δακτύλων σου γύρω από τα μάτια λίγο πριν εφαρμόσεις το makeup. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσεις concealer σε υγρή μορφή, αφού το απλώσεις σφράγισέ το εφαρμόζοντας πάνω από αυτό μερικές πινελιές από μια διάφανη πούδρα προσώπου.

  2. Καμουφλάρισε τα σημάδια της ακμής. Χρησιμοποίησε ένα ειδικό πινέλο με τη βοήθεια του οποίο θα εφαρμόσεις μια ιδέα από λίγο concealer προσεκτικά πάνω στην κάθε ατέλεια κάνοντας ένα ελαφρύ blending που θα σου δώσει ένα φυσικό αποτέλεσμα.

    concealer_eye
    Unsplash
  3. Μείωσε τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες. Εάν υποφέρεις από ερυθρότητα μπορείς να αναμείξεις λίγο concealer με μια μικρή ποσότητα της ενυδατικής σου κρέμα και στην συνέχεια να το εφαρμόσεις στα επίμαχα σημεία. Στη συνέχεια μπορείς να εφαρμόσεις ένα ανάλαφρο makeup ή μια ενυδατική προσώπου με χρώμα για ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα χωρίς ψεγάδι.