Tα 7 λάθη που κάνεις όταν φοράς το άρωμά σου & δεν έχει διάρκεια!

Δες τι να αποφεύγεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Στον πλανήτη της αρωματοποιίας, ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεις το άρωμά σου, και όχι μόνο, είναι εξίσου σημαντικός με την ίδια τη σύνθεσή του. Γι' αυτό το λόγο και το πως θα το ψεκάσεις αλλά και που σίγουρα θα κάνει τη διάφορα δίνοντάς του έξτρα διάρκεια χωρίς να αλλοιωθεί.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποια συχνά λάθη που όλες μας λίγο έως πολύ έχουμε κάνει κάποια στιγμή στη ζωή μας και πρέπει να αποφεύγουμε προκειμένου να φοράμε σωστά το αγαπημένο μας άρωμα και να διαρκεί για ώρες! (δες και 5 Ζara perfumes που κοστίζουν κάτω από 25 ευρώ & θυμίζουν αρώματα πολυτελών Οίκων)

Αυτά είναι τα 7 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις όταν φορά ένα άρωμα

Γνώριζες, ότι η σωστή εφαρμογή του eau de parfum έχει να κάνει τόσο με το περιβάλλον στο οποίο πρόκειται να φορεθεί όσο και με το ρούχο που έχεις επιλέξει; Αυτά και άλλα πολλά μπορούν να παίξουν ρόλο στη διάρκεια του αρώματος και γι' αυτό θα πρέπει αποφύγεις όλα εκείνα που θα θέσουν σε κίνδυνο τη φρεσκάδα του!


perfume_bottle
Unsplash

  1. Αφού ψεκάσεις το άρωμά σου απόφυγε να το τρίψεις ή να το ταμπονάρεις. Η σχεδόν ασυνείδητη συνήθεια να ψεκάζει λίγο άρωμα στους καρπούς και στη συνέχεια να τους τρίβεις ή να τους ταμπονάρεις είναι «απολύτως λάθος».
  2. Μην ψεκάζεις το άρωμά σου από κοντινή απόσταση. Φρόντισε να το εφαρμόζεις από απόσταση περίπου 12 εκατοστών από το δέρμα. Έτσι, θα παρατείνεις και τη διάρκειά του.
  3. Εάν συνηθίζεις να ψεκάζεις το άρωμά σου πάνω στα ρούχα ήρθε η ώρα να σταματήσεις. Και αυτό γιατί έτσι θα τα αποχρωματίσεις και θα τα φθείρεις ανεπανόρθωτα.
  4. Το άρωμα δεν διαρκεί πάνω στο ξηρό δέρμα. Έτσι, εάν έχεις ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα πριν ψεκάσεις το άρωμά σου εφάρμοσε λίγη ενυδατική σώματος πάνω στο δέρμα σου για το προετοιμάσεις σωστά.
  5. Αν το δέρμα σου είναι ζεστό απόφυγε να το εφαρμόσεις. Εναλλακτικά μπορείς να ψεκάσεις λίγο στα μαλλιά σου.
  6. Μην εκθέτεις το μπουκάλι του αρώματος σε χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες. Το άρωμα μοιάζει σχεδόν με ζωντανό οργανισμό: είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στις περιβαλλοντικές αλλαγές. Αφήνοντας το σε ένα υγρό μπάνιο, για παράδειγμα, αλλοιώνεται η φρεσκάδα του. Ακόμη, οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να αλλάξουν ακόμη και το χρώμα του.
  7. Προτίμησε μικρές και μεσαίες σε ml συσκευασίες αρωμάτων αντί για μεγάλες και φρόντισε να το χρησιμοποιείς μια και το οξυγόνο είναι ο αόρατος εχθρός του που ενδέχεται να το αλλοιώσει.