Το botox των... φτωχών - Η σπιτική μάσκα με λιναρόσπορο που θα σε κάνει να φαίνεσαι τουλάχιστον 2 χρόνια μικρότερη

Το νέο trend με τα θαυματουργά αποτελέσματα που έχει κατακλύσει το Tik Tok

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

εκατομμύρια προβολές στο TikTok η «Flaxseed Botox mask» είναι η viral φυσική μάσκα προσώπου από λιναρόσπορο για την οποία όλοι μιλούν τώρα. Και αυτό γιατί συγκεντρώνει όλα τα οφέλη της σούπερ αυτής τροφής, που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και πρωτεϊνες προσφέροντάς τα απλόχερα το δέρμα σου. (δες και 5 σπιτικές συνταγές lip scrub για απαλά & βελούδινα χείλη το χειμώνα)

Δεν είναι τυχαίο που η DIY Flaxseed Botox mask, την οποία μπορείς να παρασκευάσεις με 2 μόλις υλικά έχει γίνει η νέα εμμονή για beauty addicts, και όχι μόνο, καθώς χαρίζει βαθιά ενυδατωμένο και σφριγηλό δέρμα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι προσφέρει ένα εφέ τύπου botox στην επιδερμίδα σου.

Πως να φτιάξεις την Flaxseed botox mask μόνη σου!

Για να παρασκευάσεις τη συγκεκριμένη μάσκα προσώπου θα χρειαστείς λίγο βραστό νερό και ένα φλιτζάνι λιναρόσπορο. Σε ένα μπολ τοποθέτησε 1 1/2 κούπα βραστό νερό και στη συνέχεια πρόσθεσε μισή κούπα λιναρόσπορο. Ανάμειξέ τα καλά και μόλις ομογενοποιηθούν σφράγισε το πάνω μέρος του μπολ με μια διάφανη μεμβράνη. Στη συνέχεια τοποθέτησε το μείγμα στο ψυγείο σου και άφησέ το όλο το βράδυ. Το πρωί θα δεις ότι έχει σχηματιστεί ένα μείγμα που μοιάζει με ζελέ, το οποίο και πρέπει να διαχωρίσεις με τη βοήθεια από ένα σουρωτήρι προκειμένου να έχεις μια ρευστή πάστα, την οποία θα απλώσεις πάνω στο πρόσωπό σου.

facemask
Unsplash

Το how to της εφαρμογής

Σε καθαρό και στεγνό πρόσωπο εφαρμόζεις προσεκτικά μια στρώση από μείγμα σου πάνω στο δέρμα αφήνοντάς το να δράσει για 10-15 λεπτά πριν ξεβγάλεις με χλιαρό νερό. Αμέσως θα δεις το δέρμα σου πιο καθαρό και αναζωογονημένο, ενώ ακόμη θα αισθανθείς και την επιδερμίδα σου πιο σφριγηλή και ελαστική σαν να έκανες ένα μίνι botox!

Δες και ένα viral video του TikTok με την παρασκευή αυτής της "θαυματουργής" μάσκας