Foot detox: Mάθε περισσότερα για τη νέα τάση που αποτοξινώνει τα πόδια & κάνει ήδη θραύση στο TikTok!

Να γιατί πρέπει να τη δοκιμάσεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Μπορεί το foot detox να συμβάλλει στη συνολική αποτοξίνωση του οργανισμού σου; Οι περισσότεροι ειδικοί αλλά και η παραδοσιακή κινεζική ιατρική θεωρούν πως ναι! Και σου εξηγούμε αμέσως πως...

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ο καθαρισμός και η αποτοξίνωση του σώματος μέσω των ποδιών- και συγκεκριμένα των πελμάτων- είναι μια πρακτική που είναι κάτι περισσότερο από ενδεδειγμένη για τον οργανισμό. Μάλιστα συνδέεται και με τη ρεφλεξολογία καθώς οι μοναδικές ευεργετικές της ιδιότητες μπορεί να μειώσουν το στρες, να βελτιώσουν την όψη του δέρματος και να σε βοηθήσουν να έχεις ένα ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο.

Τι είναι το Foot detox το οποίο κατακλύζει ήδη το TikTok;

Πρόκειται για μια πρακτική ιοντικής αποτοξίνωσης που γίνεται μέσα από τα πέλματα των ποδιών προκειμένου να απομακρυνθούν οι τοξίνες από το σώμα. H συγκεκριμένη μέθοδος πραγματοποιείται με τη βοήθεια του ιονισμού, κατά τη διάρκεια του οποίου τα θετικά φορτισμένα μόρια «σπάνε» σε αρνητικά και βοηθούν στην αποβολή τοξινών μέσω του δέρματος.

foot_detox_spa
Unsplash

Μετά το τέλος της θεραπείας, που γίνεται με τη βύθιση των ποδιών σε νερό, θα δεις κάποιες ενδείξεις για την κατάσταση της υγείας του οργανισμού. Το μαύρο νερό, για παράδειγμα, υποδηλώνει περίσσεια αλκοόλ, το καφέ συσσώρευση βαρέων μετάλλων κ.λπ..

Τα οφέλη μιας ιοντικής αποτοξίνωσης ποδιών είναι αμέτρητα, ξεκινώντας από τη βαθιά χαλάρωση που προσφέρουν το ζεστό νερό και τα αιθέρια έλαια, που περιέχονται μέσα σε αυτό. Επιπλέον, η βύθιση των ποδιών στο νερό βελτιώνει την κυκλοφορία τους, τα ανακουφίζει, ενώ παράλληλα μειώνει και τους πόνους. Όσο για το αποτέλεσμα; Είναι άμεσα ορατό, ενώ όσοι και όσες την έχουν ήδη δοκιμάσει τη συστήνουν ανεπιφύλακτα μια και από την πρώτη κιόλας εφαρμογή της νιώθουν ότι έχουν ήδη αποτοξινωθεί.

Τι λέει η επιστημονική έρευνα για την αποτοξίνωση των ποδιών;

Υπάρχει μόνο μια μελέτη του 2012, που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Environmental and Public Health», η οποία διερευνά την ικανότητα της ιοντικής αποτοξίνωσης να αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα. Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας έδειξαν ότι μετά την αποτοξίνωση τα επίπεδα τοξινών παρέμειναν αμετάβλητα. Σε κάθε περίπτωση τα ευεργετικά αποτελέσματα της αποτοξίνωσης των ποδιών, δεν λείπουν. Έτσι, εκτός από τη χαλάρωση που προκύπτει από τη συγκεκριμένη διαδικασία μειώνεται άγχος και στρες ενώ ακόμη έχεις και τα ανάλογα οφέλη για έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο.

Δες και το viral βίντεο του TikTok