Με αυτό το κόλπο θα «ξεβάψεις» φυσικά το χρώμα στα βαμμένα μαλλιά σου!

Έτσι θα αφαιρέσεις τη μόνιμη βαφή μαλλιών

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Ακόμη και εάν κάτι δεν πήγε καλά με το χρώμα της βαφής που επέλεξες για τα μαλλιά σου, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς! Και αυτό γιατί ακόμη και τώρα μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό αφαιρώντας εύκολα και γρήγορα τη μόνιμη ή και ημι-μόνιμη βαφή από τα μαλλιά σου.

Σε αυτό θα σε βοηθήσουν μερικά προϊόντα, που πιθανόν να έχεις ήδη στο ντουλάπι του μπάνιου σου, τα οποία με την κατάλληλη χρήση και εφαρμογή θα απομακρύνουν το ανεπιθύμητο χρώμα από τα μαλλιά σου με τον πιο φυσικό τρόπο χωρίς να τα ταλαιπωρήσουν. (δες και τα καλύτερα & πιο κολακευτικά χτενίσματα που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα εάν είσαι 40+)

Δες πως μπορείς να «ξεβάψεις» το χρώμα από τα μαλλιά σου με φυσικό τρόπο

Για να αφαιρέσεις το χρώμα από τα μαλλιά σου θα χρειαστείς ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό (clarifying shampoo), μια θρεπτική μάσκα και μια χτένα με αραιά δόντια. Χρησιμοποίησε το καθαριστικό σαμπουάν με ζεστό νερό κάνοντας απαλό μασάζ από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες των μαλλιών σου. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να διασπάσεις τα μόρια της βαφής και να πετύχεις μια ελαφριά διόρθωση στο χρώμα των μαλλιών σου. Με συχνή εφαρμογή, 2-3 φορές την εβδομάδα το χρώμα θα αρχίσει σιγά-σιγά να ξεθωριάζει και να φεύγει.

γυναίκα λούζει τα μαλλιά της στο μπάνιο
Unsplash

Ένας ακόμη φυσικός τρόπος για να απαλλαγείς άμεσα από τη μόνιμη βαφή μαλλιών είναι και το ξύδι- ειδικά το μηλόξυδο- που ως γνωστόν ξεθωριάζει φυσικά το χρώμα. Ανάμειξε σε δυο μέρη νερό με ένα μέρος από ξύδι σε ένα μπολ και εφάρμοσέ το σε λουσμένα μαλλιά αφήνοντάς το να δράσει για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια ξέπλυνε με κρύο νερό και μετά εφάρμοσε μια θρεπτική μάσκα, που θα κλειδώσει την υγρασία στην μαλλιά σου.

Η μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσεις τη βαφή μαλλιών, καθώς έχει φυσικές απολεπιστικές ιδιότητες που διασπούν τα μόρια της βαφής. Ανάμειξε ένα μέρος σόδας με ένα μέρος νερού δημιουργώντας ένα μείγμα που θα απλώσεις σε βρεγμένα μαλλιά. Στη συνέχεια χτένισέ τα με μια αραιή χτένα αφήνοντάς το να δράσει για περίπου 30 λεπτά πριν ξεβγάλεις με ζεστό νερό.

Εναλλακτικά, εάν θέλεις να κάνεις κάτι πιο δραστικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα επαγγελματικό προϊόν που "σβήνει" τη βαφή και χαρίζει τον επιθυμητό τόνο ανοίγματος. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα χρησιμοποιήσεις φρόντισε να κρατήσεις τα μαλλιά σου καλά ενυδατωμένα με τη βοήθεια των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης, που θα εφαρμόσεις μετά το λούσιμο, ανάλογα με τις ανάγκες τους.