Λεπτές γραμμές & ρυτίδες στο πρόσωπο: Με αυτά τα κόλπα θα τις μειώσεις!

Έτσι θα αποκτήσεις νεανική επιδερμίδα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Δεν αρκούν μόνο οι εξελιγμένες αντιγηραντικές συνθέσεις για να αντιμετωπίσεις τα σημάδια του χρόνου, που γίνονται ολοένα και πιο έντονα στην επιδερμίδα σου μέσω της φυσικής διαδικασίας της γήρανσης. Και αυτό γιατί για να διατηρήσεις μια νεανική όψη, χωρίς λεπτές γραμμές και ρυτίδες, χρειάζονται εκτός από τη συστηματική φροντίδα και κάποιες κινήσεις-κλειδί που θα σε βοηθήσουν.

Παρόλο λοιπόν που η γήρανσης της επιδερμίδας είναι αναπόφευκτη, υπάρχουν κάποια αποτελεσματικά κόλπα που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη λείανση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων μέσα από μια νεανική και φρέσκια όψη. Παρακάτω θα δεις κάποια από αυτά. (δες και για την κρέμα νύχτας, γιατί είναι απαραίτητη στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς & σε κάθε ηλικία;)

Με αυτά τα κόλπα θα μειώσεις λεπτές γραμμές & ρυτίδες από το πρόσωπό σου

  • Σε καθαρή επιδερμίδα εφάρμοσε την κρέμα προσώπου σου αφού προηγουμένως την έχεις ζεστάνει καλά με τα ακροδάκτυλά σου. Έτσι, θα έχει ακόμη πιο αποτελεσματική δράση.
  • Εάν έχεις έντονες ρυτίδες ενίσχυσε τη δράση της κρέμας σου με ένα ειδικό booster με ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά, το οποίο θα εφαρμόσεις πριν τη χρήση της.

γυναίκα εφαρμόζει μάσκα μπροστά στον καθρέπτη
Unsplash

  • Εφάρμοσε με προσοχή την κρέμα ματιών σου χρησιμοποιώντας τα δάκτυλά σου. Ο ιδανικός τρόπος για να την απλώσεις είναι τοποθετώντας μικρές κουκίδες της κρέμας κάτω και γύρω από τα βλέφαρα. Μετά με απαλά ταμποναριστά χτυπήματα εφάρμοσέ την κάνοντας ένα ήπιο μασάζ με τα άκροδάκτυλά σου.
  • Κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ απόφυγε να τρίβεις την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Προτίμησε να αφαιρέσεις τα υπολείμματα του μακιγιάζ στην επίμαχη περιοχή με απαλές κυκλικές κινήσεις που δεν θα την τραυματίσουν.
  • Πριν πέσεις για ύπνο και πριν ξεκινήσεις τη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς σου, κάνε ένα ήπιο μασάζ στο πρόσωπο -με τα δάκτυλα σου- με κυκλικές κινήσεις που ξεκινούν από το κέντρο του με φορά προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο θα χαλαρώσεις την επιδερμίδα σου και το πρωί θα είναι εμφανώς πιο τονωμένη και αναζωογονημένη.