Με αυτά τα κόλπα θα αφαιρέσεις μόνη σου τα ακρυλικά νύχια σαν επαγγελματίας!

Θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά & εργαλεία

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Τόσο το ημιμόνιμο μανκιούρ όσο και τα ακρυλικά νύχια θέλουν ειδική φροντίδα για να αφαιρεθούν σωστά χωρίς να καταστρέψουν ή και να ταλαιπωρήσουν τη βάση των νυχιών.

Έτσι, στην περίπτωση που το ραντεβού σου στο nail salon αργεί και το μανικιούρ σου έχει ήδη φθαρεί και θέλεις να το αφαιρέσεις ASAP μπορείς να το κάνεις εύκολα και απλά με έξυπνα tips από την άνεση του σπιτιού σου με λίγα υλικά και εργαλεία. (δες και το γαλλικό μανικιούρ, που κάνει comeback... αλλιώς & φέρνει την άνοιξη στα νύχια σου)

Δες τα κόλπα για να αφαιρέσεις τα ακρυλικά νύχια μόνη σου στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Βύθισε τα νύχια σου σε ένα μπολ με καθαρό ασετόν για τουλάχιστον μισή ώρα ή και παραπάνω. Μόλις τα νύχια σου ποτίσουν αρκετά μπορείς να επιχειρήσεις να αφαιρέσεις το ακρυλικό με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου. Στην περίπτωση που δυσκολεύεσαι να το κάνεις θα χρειαστεί να βυθίσεις ξανά τα νύχια σου στο μπολ με το ασετόν για περισσότερη ώρα.

γυναίκα αφαιρεί το ακρυλικό μανικιούρ της
Shutterstock

Ένας εύκολος τρόπος που σε βοηθήσει να επιταχύνεις τη διαδικασία είναι να τοποθετήσεις με προσοχή το μπολ με το ασετόν σου μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος, το οποίο θα έχεις γεμίσει με ζεστό νερό.

Πώς θα αφαιρέσεις τα ακρυλικά νύχια χωρίς ασετόν

Στην περίπτωση που θέλεις να απομακρύνεις τα ακρυλικά νύχια με πιο φυσικό τρόπο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό λάδι για τα επωνύχια, που θα τα περιποιηθεί παράλληλα. Πώς θα το κάνεις; Βύθισε μια μπατονέτα σε ένα λάδι για επωνύχια και στη συνέχεια τοποθέτησέ το πάνω σε κάθε νύχι αφήνοντάς το να δράσει για περίπου 5 με 10 λεπτά. Μετά από λίγο θα δεις το ακρυλικό σου σιγά-σιγά να φεύγει.

Έτσι θα τα φροντίσεις μετά...

Μόλις ολοκληρώσεις με τη διαδικασία πλύνε καλά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό και μετά εφάρμοσε μια ιδέα από το λαδάκι για τα επωνύχια σε κάθε σου νύχι. Εάν κάνεις πολύ συχνά ακρυλικό φρόντισε να απλώσεις στη συνέχεια μια δυναμωτική βάση που θα ενισχύσει τα νύχια σου αποτρέποντας τυχόν σπασίματα.