Με αυτά τα 8 beauty tips θα εφαρμόζεις το μακιγιάζ σου σαν επαγγελματίας makeup artist & θα δείχνεις 10 χρόνια νεότερη!

Κάν'το όπως οι pro μακιγιέρ!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Pexels
Pexels

Το μακιγιάζ είναι ένα από τα πιο δημιουργικά και διασκεδαστικά κομμάτια της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς σου. Ωστόσο εάν θέλεις να υιοθετήσεις ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα όπως θα έκανες εάν είχες αφεθεί στα έμπειρα χέρια ενός makeup artist, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις.

Εδώ θα βρεις 8 εύκολα και χρήσιμα beauty tips που θα σε βοηθήσουν να εφαρμόζεις το μακιγιάζ σου με επαγγελματικό τρόπο και να δείχνεις τουλάχιστον 10 χρόνια νεότερη διατηρώντας το μακιγιάζ σου αναλλοίωτο για ώρες. (δες και τα έξυπνα κόλπα για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το κραγιόν στα χείλη σου & θα παραμείνει αναλλοίωτο για ώρες)

Mε αυτά τα 8 beauty tips θα εφαρμόζεις το μακιγιάζ σου σαν επαγγελματίας makeup artist & θα δείχνεις 10 χρόνια νεότερη!

  1. Προετοίμασε σωστά την επιδερμίδα σου. Η βάση ενός επαγγελματικού μακιγιάζ είναι ένα καλοφροντισμένο και καλά ενυδατωμένο δέρμα. Πριν λοιπόν ξεκινήσεις την εφαρμογή του μακιγιάζ σου χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης σε καθαρό και στεγνό δέρμα αφήνοντάς τα να απορροφηθούν καλά.
  2. Χρησιμοποίησε το κατάλληλο primer. Ένα καλό primer μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του μακιγιάζ και να το διατηρήσει αναλλοίωτο για ώρες. Εσύ απλά κάνε τη σωστή επιλογή ανάλογα με το τύπο της επιδερμίδας σου.

    γυναίκα εφαρμόζει ρουζ
    Pexels


  3. Επίλεξε την σωστή βάση, ανάλογα με την απόχρωση και την υφή που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σου και εφάρμοσέ τη ομοιόμορφα σε πρόσωπο και λαιμό για τέλεια κάλυψη.
  4. Εφάρμοσε καλά το concealer. Χρησιμοποίησε έναν concealer λίγο πιο ανοιχτό από τον τόνο της επιδερμίδας σου για να καλύψεις τυχόν ατέλειες. Εφάρμοσέ το με απαλές κινήσεις και ανάμειξέ το καλά με το makeup.
  5. Εστίασε στα καλοσχηματισμένα και γεμάτα φρύδια, που είναι ο βασικός πυλώνας του επαγγελματικού μακιγιάζ. Χρησιμοποίησε ένα ειδικό κιτ φρυδιών για να τα διαμορφώσεις με ακρίβεια.
  6. Δώσε προσοχή στη φωτοσκίαση. Η τεχνική της σκίασης και της φωτοσκίασης μπορεί να δώσει βάθος και διάσταση στο πρόσωπό σου. Χρησιμοποίησε κρεμώδη προϊόντα σε συνδυασμό με κόμπακτ ή πούδρες για να δημιουργήσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  7. Περιόρισε τη χρήση έντονων αποχρώσεων σε βλέφαρα και χείλη. Όταν χρησιμοποιείς έντονα χρώματα στα μάτια ή τα χείλη, είναι σημαντικό να τα εφαρμόζεις με μέτρο και να τα αναμειγνύεις καλά για να αποφεύγεις τις υπερβολές.
  8. Σταθεροποίησε το μακιγιάζ σου. Μόλις το ολοκληρώσεις χρησιμοποίησε ένα setting spray που θα το σταθεροποιήσει και θα το διατηρήσει φρέσκο και αναλλοίωτο όλη την ημέρα.

Ακολουθώντας αυτές τις 8 συμβουλές, μπορείς να πετύχεις ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, που θα σε κάνει να δείχνεις νεότερη, ενώ ακόμη θα αισθάνεσαι σαν να αφέθηκες στα χέρια ενός επαγγελματία makeup artist. Και μην ξεχνάς! Η πρακτική και η εξάσκηση είναι το κλειδί για να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου και να υιοθετήσεις ένα beauty look επαγγελματικού επιπέδου.