Φτιάξε μόνη σου το καλύτερο σπιτικό λάδι για δυνατά, υγιή και λαμπερά μαλλιά!

Θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το κατάλληλο σπιτικό λάδι μαλλιών μπορεί να δώσει στα μαλλιά σου δύναμη και λάμψη ενυδατώνοντάς τα σε βάθος. Ακόμη, μπορεί να βελτιώνει την σημαντική την όψη τους ενισχύοντας την πυκνότητα και τον όγκο τους.

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να το παρασκευάσεις και να το εφαρμόσεις σωστά προκειμένου να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρακάτω θα δεις μια από τις καλύτερες συνταγές για να δημιουργήσεις μόνη σου ένα λάδι για τα μαλλιά με φυσικά υλικά, που θα ενισχύσει και θα θρέψει την τρίχα εκ των έσω. (δες και το must have hair gadget που έχει τρελάνει τις influencers & τα it girls)

Φτιάξε μόνη σου το καλύτερο σπιτικό λάδι για δυνατά, υγιή και λαμπερά μαλλιά!

Για να παρασκευάσεις αυτό το homemade λάδι θα χρειαστείς: 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμιού.

γυναίκα εφαρμόζει λάδι μαλλιών
Shutterstock

Εκτέλεση

Σε ένα μπουκάλι ανάμειξε καλά το ελαιόλαδο που ενισχύει και ενδυναμώνει την τρίχα με τα αιθέρια έλαια, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μαλλιών σου και στην υγιή τους όψη.

To how to της εφαρμογής

Ξεκίνα απλώνοντας μια μικρή ποσότητα του λαδιού στις άκρες των μαλλιών σου, αποφεύγοντας το τριχωτό της κεφαλής. Άφησέ το να δράσει για 15 λεπτά και μετά προχώρησε κανονικά στο λούσιμο των μαλλιών σου. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις και μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με το συγκεκριμένο έλαιο απλώνοντας μια μικρή ποσότητα στο δέρμα. Στη συνέχεια άφησέ το να δράσει για περίπου 20-30 λεπτά και μετά λούσε τα μαλλιά σου προκειμένου να απομακρυνθεί το έλαιο από την τρίχα. Για να δεις ορατά αποτελέσματα στα μαλλιά σου φρόντισε να επαναλάβεις τη διαδικασία μια φορά την εβδομάδα.

Με αυτούς τους τρόπους θα απολαύσεις τα ευεργετικά οφέλη αυτής της φυσικής συνταγής και θα ανανεώσεις την όψη των μαλλιών σου χαρίζοντάς τους απαλότητα, δύναμη και λάμψη.