Τέσσερα tips για να διαρκεί το άρωμά σου όλη μέρα

Η μυρωδιά μας είναι το προσωπικό μας αποτύπωμα για αυτό θέλουμε να το κάνουμε να διαρκεί όλη μέρα.

Ελένη Ιωσηφίδου
Junior Beauty & Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Η προσωπική μυρωδιά του καθενός είναι το σήμα κατατεθέν του. Συχνά οι άνθρωποι θυμούνται ή αναγνωρίζουν κάποιον από τη μυρωδιά του. Το άρωμά μας, είναι από τις συνήθειες της ρουτίνας ομορφιάς που δε φαίνονται, αλλά κάνουν τη διαφορά και μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα.

Σου έχει τύχει να φοράς το άρωμα σου το πρωί και μερικές ώρες αργότερα να αισθάνεσαι ότι δε μυρίζει; Εδώ θα ανακαλύψεις όλα τα μυστικά για να δώσεις διάρκεια στο άρωμά σου. (δείτε επίσης το νέο συλλεκτικό άρωμα του πολυτελούς οίκου Kilian Paris)

Δοκιμή αρώματος
Unsplash

Έτσι θα κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί όλη μέρα

Προετοίμασε το δέρμα σου

Το δέρμα αμέσως μετά το ντους απορροφά καλύτερα το άρωμα. Γι' αυτό το ντους πριν την εφαρμογή του αρώματος είναι πολύ σημαντικό. Στη συνέχεια άπλωσε στο σώμα σου μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα ή μια κρέμα με την ίδια μυρωδιά του αρώματός σου. Το καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα θα συγκρατήσουν το άρωμά σου για περισσότερες ώρες.

Αρωμάτισε τα σωστά σημεία

Για να παρατείνεις τη μυρωδιά του αρώματός σου και να ενισχύσεις την έντασή του χρειάζεται να ξέρεις ποια είναι τα σωστά σημεία εφαρμογής του αρώματος. Αυτά είναι οι καρποί, η εσωτερική πλευρά των αγκώνων και το σημείο πίσω από τα αφτιά.

Φρόντισε τη μυρωδιά των μαλλιών σου

Τα μαλλιά παίζουν σημαντικό ρόλο στη μυρωδιά μας για αυτό πρέπει να είναι πάντα καθαρά. Για να τους δώσεις τη μυρωδιά του αρώματός σου, αρωμάτισε τη βούρτσα σου πριν χτενιστείς. Απόφυγε να αρωματίσεις απευθείας τα μαλλιά σου γιατί αυτό μπορεί, με την πάροδο του χρόνου, να τα φθείρει.

Αρωμάτισε τα ρούχα σου

Έχεις παρατηρήσει ότι κάποια από τα πανωφόρια σου εξακολουθούν να μυρίζουν ακόμα κι αν έχεις μέρες να τα φορέσεις; Αυτό συμβαίνει γιατί τα ρούχα έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν τις μυρωδιές. Πριν φύγεις από το σπίτι θυμήσου να αρωματίσεις και τα ρούχα σου.