Αν πριν από μερικά χρόνια κάποιος σας έλεγε ότι η Ιωάννα Τούνη θα έφτανε να έχει επιχειρηματική περιουσία μέχρι και το Παρίσι, θα το πιστεύατε; Κι όμως, η γνωστή influencer που το ευρύ κοινό γνώρισε μέσα από το My Style Rocks έχει καταφέρει σταδιακά να μετατρέψει τη δημοφιλία της στα social media σε ένα ολόκληρο επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Fashion, διαφημιστικές συνεργασίες, εταιρίες, καταστήματα, επενδύσεις σε ακίνητα και πλέον εστίαση στη Γαλλία συνθέτουν το οικονομικό παζλ της Ιωάννας Τούνη και μπορεί κατά καιρούς να κυκλοφορούν διάφορα ποσά για την… περιουσία της, όμως η πραγματικότητα είναι πως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια πόσα χρήματα διαθέτει στους τραπεζικούς της λογαριασμούς. Εμείς εδώ ωστόσο θα μιλήσουμε με γεγονότα και οι υπολογισμοί… δικοί σας!

Η Τούνη στην αγορά του Παρισιού με το Fat Rat!

Η Ιωάννα Τούνη αποκάλυψε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2026 –επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά το ρεπορτάζ του YOUWEEKLY.GR– ότι το νέο της project ονομάζεται Fat Rat και πρόκειται για croissanterie στο Παρίσι, με το επίσημο άνοιγα να έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Το concept επικεντρώνεται στα κρουασάν και στον specialty coffi και αποτελεί την πρώτη μεγάλη επιχειρηματική της κίνηση στον χώρο της εστίασης και εκτός Ελλάδας. Στο εγχείρημα αυτό δεν είναι μόνη καθώς συνεργάζεται με την πρώτη της ξαδέρφη, την Κωνσταντίνα Πανάγου, η οποία ζει και εργάζεται ως σεφ στο Παρίσι τα τελευταία χρόνια και ουσιαστικά ήταν ο άνθρωπος που «έσπρωξε» την Τούνη σε όλο αυτό μιας και γνωρίζει καλά την συγκεκριμένη αγορά.

Το μεγάλο οικονομικό κεφάλαιο της Τούνη, ωστόσο, βρίσκεται στην Ελλάδα!

Μέσω της J.TOUNI Μονοπρόσωπη ΙΚΕ έχει οργανωθεί σημαντικό κομμάτι της επαγγελματικής δραστηριότητας της Ιώαννας Τούνη και των εμπορικών συνεργασιών που πραγματοποιηθεί μέσα από τα social media. Σύμφωνα με δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία για τη χρήση του 2024 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 2.063.213,53 ευρώ από 1.686.698,61 ευρώ το 2023. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων αναφέρονται στα 1.541.461,62 ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων ξεπέρασαν τα 1,82 εκατ. ευρώ. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η συνολική εικόνα του ισολογισμού: η καθαρή θέση της εταιρείας εμφανιζόταν περίπου στα 2,475 εκατ. ευρώ και το ενεργητικό στα 3,453 εκατ. ευρώ.

Κεφάλαιο Bubblegun

Το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο είναι φυσικά η Bubblegun, το fashion brand που δημιούργησε μαζί με τη στενή συνεργάτιδα και κολλητή της Στέλλα Πάσσαρη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί, η Ιωάννα Τούνη φέρεται να κατέχει το 50% της εταιρείας. Η Bubblegun έχει κύκλο εργασιών περίπου 1 εκατ. ευρώ το 2023, ενώ το 2024 ανέβηκε τα περίπου 1,372 εκατ. ευρώ.

Κεφάλαιο ακίνητα

Κάπου εδώ βρίσκεται -ίσως- το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της επιχειρηματικής στρατηγικής της. Τα τελευταία χρόνια η Ιωάννα Τούνη έχει στρέψει σημαντικό μέρος των επενδύσεών της στο real estate και ειδικότερα σε παλαιότερα ακίνητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα οποία αγοράζει, ανακαινίζει πλήρως και στη συνέχεια αξιοποιεί.

Το 2024 έγινε γνωστό ότι είχε αποκτήσει ακίνητα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις αρχές του 2025 παρουσίασε τέσσερα μικρά διαμερίσματα στο κέντρο, τα οποία είχαν πλέον ανακαινιστεί και προορίζονταν για εκμετάλλευση μέσω ενοικίασης. Και προφανώς δεν σταμάτησε εκεί.

Τον Μάρτιο του 2026 η ίδια αποκάλυψε ότι εργαζόταν πάνω σε νέα σπίτια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα οποία ανακαίνιζε από την αρχή μαζί με τον φίλο και interior designer Στέφανο Σεμεντζή. Τον Ιούλιο του 2026 παρουσίασε μάλιστα μέσω TikTok ένα από τα ολοκληρωμένα διαμερίσματα, ανοίγοντας για πρώτη φορά την πόρτα και δείχνοντας αναλυτικά το αποτέλεσμα.

@j.touni

Replying to @_evklr Το ζήτησες και στο έδειξα λοιπόν 😇 Γράψε μου συμπεθέρα σχόλιο ποιο είναι το αγαπημένο σου από τα σπιτιααα 🏡 #fyp #jtouni #housetour #viral #foryoupage

♬ original sound – Ioanna Touni

Το πρώτο δικό της σπίτι και το δάνειο της μητέρας της

Υπάρχει όμως και μία διαφορετική ιστορία πίσω από τα ακίνητα. Η ίδια έχει αποκαλύψει ότι πριν αγοράσει το πρώτο δικό της σπίτι, είχε προηγουμένως εξοφλήσει το δάνειο της μητέρας της για το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε. Τον Μάρτιο του 2026 αναφέρθηκε ξανά δημόσια σε εκείνη την περίοδο, σημειώνοντας ότι όλα έγιναν με δικά της χρήματα. Το πρώτο δικό της σπίτι στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε και ένα από τα projects που παρουσίασε εκτενώς στα social media, καθώς είχε ανακαινιστεί πλήρως σύμφωνα με τη δική της αισθητική.

Η ανάρτηση της Ιωάννας Τούνη για το σπίτι της

Το project που δεν πέτυχε: Τα Ranjers

Η επιχειρηματική διαδρομή της, βέβαια, δεν αποτελείται μόνο από επιτυχίες. Πριν από τα σημερινά projects είχε δημιουργηθεί και η δραστηριότητα γύρω από τα γυαλιά ηλίου Ranjers. Το brand κυκλοφόρησε δικές του συλλογές, ωστόσο στη συνέχεια το e-shop σταμάτησε να λειτουργεί και το συγκεκριμένο επιχειρηματικό κεφάλαιο έκλεισε χωρίς ιδιαίτερη δημοσιότητα.

Από τα posts και τα stories σε ένα ολόκληρο business

Όταν ξεκίνησε να γίνεται γνωστή, το βασικό «προϊόν» της Ιωάννας Τούνη ήταν ουσιαστικά η ίδια και η τεράστια απήχηση που αποκτούσε στα social media. Σταδιακά, όμως, αυτή η απήχηση μετατράπηκε σε εμπορικές συνεργασίες και στη συνέχεια σε επιχειρήσεις και επενδύσεις. Ένας παλαιότερος δημοσιευμένος τιμοκατάλογος έκανε λόγο για 1.200 ευρώ για ένα Instagram post και ένα story, όμως πρόκειται για παλιά στοιχεία και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν σημερινή χρέωση. Σήμερα η εικόνα άλλωστε είναι πολύ μεγαλύτερη: J. TOUNI, Bubblegun, εμπορικές συνεργασίες, real estate στη Θεσσαλονίκη και πλέον Fat Rat στο Παρίσι.

Πόση είναι τελικά η περιουσία της Ιωάννας Τούνη;

Αυτό είναι και το ερώτημα που προκαλεί περισσότερο ενδιαφέρον — αλλά δεν έχει ασφαλή αριθμητική απάντηση. Δεν υπάρχει δημόσιο, επαρκές στοιχείο που να επιτρέπει να πούμε ότι «η περιουσία της Ιωάννας Τούνη είναι Χ εκατομμύρια ευρώ». Άλλο η αποτίμηση μιας εταιρείας, άλλο ο τζίρος, άλλο τα εταιρικά κέρδη και άλλο η καθαρή προσωπική περιουσία ενός επιχειρηματία. Εκείνο που μπορεί πλέον να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι ότι η Τούνη έχει καταφέρει να δημιουργήσει πολλαπλές πηγές επιχειρηματικής δραστηριότητας. Και το Fat Rat στο Παρίσι δείχνει ότι δεν σκοπεύει να περιορίσει τις επενδύσεις της ούτε στη Θεσσαλονίκη ούτε στην Ελλάδα.

Από ένα reality μόδας, λοιπόν, σε εταιρεία με τζίρο άνω των 2 εκατ. ευρώ, fashion brand επταψήφιου τζίρου, επενδύσεις σε σειρά ακινήτων και ένα ολοκαίνουργιο project στην καρδιά της Γαλλίας. Και, αν κρίνει κανείς από την πορεία της μέχρι σήμερα, το Παρίσι δύσκολα θα είναι το τελευταίο κεφάλαιο.