Ανατροπές στον ΑΝΤ1 συνέχεια… Το τηλεοπτικό παρασκήνιο “βράζει” και αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκεται και η Κατερίνα Καραβάτου, με το κανάλι να φαίνεται πως τη φέρνει σε μια ιδιαίτερα πιεστική θέση και θα σας εξηγήσουμε γιατί…

Η Κατερίνα Καραβάτου, που λανσαρίστηκε ως το «δυνατό χαρτί» του σταθμού για τη χειμερινή σεζόν, δεν κατάφερε να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η μετακίνησή της στη ζώνη του Σαββατοκύριακου, με το “Σαββατοκύριακο παρέα“, μετά την απομάκρυνση της Ελένης Τσολάκη λίγο μετά τα Χριστούγεννα, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις — όχι μόνο στο παρασκήνιο, αλλά και στο τηλεοπτικό κοινό. Και αυτό γιατί ο τρόπος που έγινε η αλλαγή κρίθηκε άκομψος, ακόμη και άδικος και τη νύφη πλήρωσε η Καραβάτου.

Η Ελένη Τσολάκη που ενημερώθηκε για το τέλος της συνεργασίας της μέσα από δημοσιεύματα, δημιούργησε αρνητικό κλίμα στο κοινό που με την σειρά του, στην συνέχεια δεν «τιμώρησε» απαραίτητα την Καραβάτου ως παρουσιάστρια, αλλά την εικόνα του σταθμού συνολικά. Τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής της “Σαββατοκύριακο παρέα” που κινούνται ως επί το πλείστον σε χαμηλά επίπεδα (5-6%) είναι σαφώς ενδεικτικά της αποδοκιμασίας.

Η αλήθεια είναι πως το κοινό του καλοκαιριού, όπου η Κατερίνα Καραβάτου είχε δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής, δεν έχει καμία σχέση με το πιο απαιτητικό κοινό του χειμώνα — και ειδικά της πρωινής ζώνης του Σαββατοκύριακου. Η συνταγή δεν «έδεσε» και το κανάλι καλείται τώρα να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική του.

Και εδώ έρχεται το νέο σενάριο: ένα plan B που περιλαμβάνει την Κατερίνα Καραβάτου και τον Χρήστο Φερεντίνο σε κοινό project, πιθανότατα στην καθημερινή ζώνη 09:00 – 12:30. Μια ιδέα για την οποία σας είχαμε μιλήσει πρώτοι ότι σκεφτόταν το κανάλι και που αν υλοποιηθεί, θα φέρει σίγουρα τα πάνω κάτω. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, απαιτούνται σημαντικές ανακατατάξεις.

Πρώτα απ’ όλα, η έκβαση της συνεργασίας του Γιώργου Λιάγκα με το κανάλι να παίζει καθοριστικό ρόλο. Το δεύτερο ραντεβού τους που αναμένεται μέσα στην εβδομάδα θα κρίνει πολλά.

Η κατερίνα καραβάτου με φούστα μίνι στο πλατό

Προβληματισμός στον ΑΝΤ1! Μπαίνει ξανά στον πάγο ή συνεχίζει η Κατερίνα Καραβάτου;

Αν υπάρξει όμως συμφωνία με τον Λιάγκα για το “Πρωινό“, τα σχέδια μπορεί να «παγώσουν», αφήνοντας την Καραβάτου εκτός για ένα διάστημα. Αν όχι, το δίδυμο Καραβάτου – Φερεντίνου φαίνεται να είναι η εναλλακτική που ήδη εξετάζεται σοβαρά. Βέβαια, υπάρχει και ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας, το ραδιόφωνο. Οι δύο παρουσιαστές που κάνουν καθημερινή εκπομπή στον “Δρόμος fm” με υψηλές απολαβές, δεν είναι εύκολο να εγκαταλείψουν το πρωινό στο ραδιόφωνο για την πρωινή εκπομπή. Παράλληλα, η Καραβάτου δεσμεύεται με διετές συμβόλαιο, γεγονός που περιορίζει τα περιθώρια άρνησης στις πιθανές προτάσεις του σταθμού που μπορεί και να μην της αρέσουν.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η ίδια εδώ και χρόνια επιθυμεί να συνεργαστεί τηλεοπτικά με τον Φερεντίνο, κάτι που είχε φανεί και από την επιλογή της να τον έχει δίπλα στην πρεμιέρα της φετινής εκπομπής της.

ψηλόμεσο παντελόνι φοράει η Κατερίνα Καραβάτου

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το κανάλι βρίσκεται σε φάση έντονου προβληματισμού. Η ζώνη του Σαββατοκύριακου την φετινή σεζόν, όχι μόνο δεν απέδωσε εμπορικά, αλλά επηρέασε αρνητικά και τον συνολικό μέσο όρο τηλεθέασης. Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και την πλήρη κατάργησή της την επόμενη σεζόν, με την παρουσιάστρια αν δεν αξιοποιηθεί κάπου αλλού, να μπαίνει ξανά στον “πάγο” για ένα διάστημα. Μέχρι τότε, η Κατερίνα Καραβάτου παραμένει σε στάση αναμονής — μια «ασφαλής» επιλογή για το κανάλι, αλλά ταυτόχρονα και ένα πρόσωπο που δοκιμάζεται έντονα από τις εξελίξεις. Οι επόμενες μέρες και μετά τα ραντεβού του Λιάγκα, θα κριθούν πολλά στην συνέχεια και για το μέλλον της παρουσιάστριας με πολλά ραντεβού, για να καταλήξουν στον ρόλο της τη νέα τηλεοπτική σεζόν και σε ποια ζώνη.