Ανάκληση ΕΦΕΤ: Σε αυτό το προϊόν βρέθηκαν έντομα - Μεγάλη προσοχή

Αν το έχετε αγοράσει, μην το φάτε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ανάκληση ΕΦΕΤ: Σε αυτό το προϊόν βρέθηκαν έντομα - Μεγάλη προσοχή

Λίγο καιρό μετά την τελευταία ανάκληση του ΕΦΕΤ για προϊόν που υπήρχε σε πασίγνωστες αλυσίδες σούπερ μάρκετ (δείτε το εδώ) επιστρέφει με μια νέα ανακοίνωση όσον αφορά ρυζάλευρο στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία εντόμων και προνυμφών σε όλη την επιφάνεια του τροφίμου.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Φορέα κατά τη διενέργεια επιθεώρησης στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε έλεγχο του τροφίμου «Evergreen organics βιολογικό ρυζάλευρο χωρίς γλουτένη» των 500 γρ. με στοιχεία: «L245045220720 και ημερομηνία ανάλωσης 23-05-23, το προϊόν συσκευάζεται στην Ελλάδα για την Αγροτική Βιολογική Εμπορική ΑΕ». Μετά από μακροσκοπικό έλεγχο διαπιστώθηκε η παρουσία εντόμων και προνυμφών σε όλη την επιφάνεια του τροφίμου.

ΕΦΕΤ ανάκληση

Η επιχείρηση έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για την ανάκληση του εν λόγω προϊόντος από την αγορά. Ο ΕΦΕΤ εποπτεύει τη διαδικασία ανάκλησης ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τo ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο που θα ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετ

Από τις 2/11 ξεκίνησε το λεγόμενο «καλάθι του νοικοκυριού» το οποίο προσφέρει βασικά είδη προϊόντων με συγκρατημένες τιμές. Υπάρχει μάλιστα και ειδική σήμανση την οποία αναρτούν οι αλυσίδες στα ράφια με τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι ώστε να τα ξεχωρίζουν ευκολότερα οι πελάτες.

Θα διατηρείται, για επτά μέρες και θα αλλάζει κάθε Τετάρτη, όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης στο Open, ενώ υπογράμμισε ότι το υπουργείο δέχεται, εκτός από την υποχρεωτική εφαρμογή του καλαθιού για τις μεγάλες αλυσίδες (είναι γύρω στις 15-17 αλυσίδες) να συμμετάσχουν και μικρότερες αλυσίδες.

TAGS