Απόλαυση χωρίς ενοχές, υγιεινά, γευστικά και με οικονομία στο λάδι!

Η συσκευή που θα σου "λύσει" τα χέρια και θα αλλάξει τη ζωή σου!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Απόλαυση χωρίς ενοχές, υγιεινά, γευστικά και με οικονομία στο λάδι!

H μαγειρική είναι μια καθημερινή σπαζοκεφαλιά για όλες τις γυναίκες και νομίζω θα συμφωνήσεις μαζί μου. Έχεις δεν έχεις οικογένεια και παιδιά, το να βάζεις καθημερινά... τσουκάλι στη φωτιά δεν είναι και το απλούστερο πράγμα στον κόσμο. “Τι θα μαγειρέψω σήμερα πάλι;”, είναι η φράση που όλες μας λέμε πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα και τρέχουμε πανικόβλητες για να γεμίσουμε το... πιάτο!

Έτσι κανω κι εγώ κορίτσια, που έχω δυο παιδιά στο σπίτι κι έναν άντρα που ναι μεν με βοηθάει με το μαγείρεμα, αλλά θέλει κι εκείνος την ευκολία του.

Έτσι σκέφτηκα να μας... ξεκουράσω λίγο ως ζευγάρι, για να αποκτήσουμε κι εμείς επιτέλους τον πολυπόθητο προσωπικό μας χρόνο, να ευχαριστήσουμε και τα παιδάκια μας παράλληλα. Με αφορμή και τις γιορτές, λοιπόν, που πλησιάζουν είπα να μας κάνω ένα... πολύτιμο δώρο. Το περίφημο Ariete Air Fryer, που ακούω τις άλλες μαμάδες στο σχολείο αλλά και τις φίλες μου από τη δουλειά... να ορκίζονται στο όνομά του.

Η Ariete Air Fryer πραγματικά δεν... παίζεται!

Και αυτό θα το καταλάβεις μόλις την πάρεις στα χέρια σου και την ακουμπήσεις στον πάγκο της κουζίνας. Αρχικά είναι μία από τις πιο κομψές συσκευές που έχω δει ποτέ και ταιριάζει σε κάθε διακόσμηση, καθώς θα την βρεις σε δύο χρώματα: Λευκό (Ariete 4618/03 AIR FRYER 5,5 lt) και μαύρο (Ariete 4618/00 AIR FRYER 5,5 lt).

ariete

Θα ομορφύνει τον χώρο σου και θα σου λύσει τα χέρια στο... κεφάλαιο μαγείρεμα, ενώ πλέον δεν θα αισθάνεσαι τύψεις για τις ‘ατασθαλίες‘ που... κάνει η οικογένεια σου αλλά και για την ενδεχόμενη σπατάλη λαδιού όταν τηγανίζεις.

black ariete air fryer

Μου ζητάνε τα παιδιά πατάτες τηγανητές; Ο άντρας μου κοτομπουκιές; Και τα δύο φτιάχνονται τραγανά και λαχταριστά στις Ariete Air Fryer που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Περιμένω φίλους στο σπίτι το βράδυ και δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω; Κανένα πρόβλημα. Κοτοπουλάκι, λαχανικά, τυροπιτάκια, κεφτεδάκια, ακόμα και μάφιν τα φτιάχνω σε χρόνο dt και μάλιστα κάνοντας 80% οικονομία στο λάδι. Κι αν σκέφτεσαι... γεύση, ένα σου λέω, δεν μένει... ψίχουλο στο πιάτο, αφού όλα γίνονται τόσο τραγανά και γευστικά, που νομίζεις πως σου τα ετοίμασε κάποιος σπουδαίος σεφ! Τι δεν είμαι;

air fryer

Έχεις όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου

Ξέρω ότι μια... δυσπιστία μπορεί να τη νιώσεις, ειδικά εάν δεν έχεις ασχοληθεί ξανά με φριτέζες αέρος, οπότε σε προλαβαίνω, για να σου απαντήσω σε όλα τα καίρια ερωτήματά σου έτσι ώστε να τη δεις σαν μια “μαγειρική βοηθό”, σαν μια “sous chef”, που θα έλεγα κι εγώ, για να χρησιμοποιήσω και όρους... κουζίνας!

Θα με ρωτήσεις σίγουρα “πώς λειτουργεί μια φριτέζα αέρος;” και εγώ αγκαλιά με την Ariete Air Fryer, θα σου μιλήσω για τις μοναδικές της δυνατότητες, που θα σε κερδίσουν αμέσως. Έχει ισχύ 1800W, ρυθμιζόμενη θερμοκρασία με μέγιστη τους 200 βαθμούς Κελσίου και θα χρειαστείς μόνο 1 κουταλιά λάδι για να ψήσεις 2,5 κιλά πατάτες! Φοβερό; Οπότε εσύ, με 7 προεπιλεγμένα προγράμματα μαγειρέματος, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις το προϊόν και να αφήσεις στη συνέχεια εκείνη να κάνει τη... δύσκολη δουλειά.

black ariete

Η καίρια ερώτηση είναι φυσικά “γιατί κάποιος να επιλέξει μια φριτέζα αέρος;”. Σου είπα ήδη πως δεν μιλάμε για οποιαδήποτε αλλά για τη μία και μοναδική Ariete Air Fryer, που έχει 2 χρόνια εγγύηση, ενώ έρχεται μαζί με το βιβλιαράκι των συνταγών για να μην σπαζοκεφαλιάζεις.

Μπορείς να ψήσεις σχεδόν τα πάντα χωρίς κόπο και με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, απολαμβάνοντας στο τέλος γευστικά, υγιεινά και πεντανόστιμα πιάτα που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Κι αν αναρωτιέσαι (που σίγουρα το κάνεις!) “θα καθαρίζεται εύκολα ή θα ταλαιπωρούμαι;”, φτάσαμε στο καλό σημείο της υπόθεσης! Η Ariete Air Fryer διαθέτει αποσπώμενη αντικολλητική σχάρα και κάδο που μαζί μπορούν να τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων. Οπότε έλυσες το πρόβλημά σου και εδώ!

Σε προλαβαίνω στην επόμενη απορία, σχετικά με το “πόσα άτομα μπορεί να εξυπηρετήσει”, λέγοντάς σου πως έχει χωρητικότητα 5,5 lt, αρκετή νομίζω για να ταϊσεις έναν... λόχο, που λέει ο λόγος, ενώ όλα γίνονται σούπερ τραγανά με τη σωστή κυκλοφορία του αέρα.

ariete white

Κι αν είσαι νέα νοικοκυρά ή δεν το 'χεις με τη μαγειρική -μη νομίζεις κι εγώ είμαι στην ίδια κατηγορία αλλά πλέον, είπαμε και πιο πάνω, σεφ έχω γίνει- η Ariete Air Fryer διαθέτει φωτεινή ένδειξη λειτουργίας, οθόνη αφής, χρονοδιακόπτη 60 λεπτών και αντιολισθητική βάση, για να μπορείς να την “κουμαντάρεις” χωρίς δυσκολία, αφού οι εργαζόμενες μαμάδες δεν είμαστε και για πολλά δύσκολα projects στην κουζίνα. Την ευκολία μας θέλουμε αλλά χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα και στην υγιεινή του φαγητού που ετοιμάζουμε.

Δύο φαγητά σε μία συσκευή

Πολλές μαμάδες και φίλες θέλουν αυτό το κάτι παραπάνω στη μαγειρική τους ενασχόληση, προκειμένου να μπορούν να φτιάξουν ταυτόχρονα δύο διαφορετικά φαγητά ή μεγαλύτερη ποσότητα από το ίδιο. Η Air Fryer 9L Dual metal είναι η πρόταση, που σου επιτρέπει να μαγειρέψεις την ίδια στιγμή δύο ίδια ή διαφορετικά γεύματα, στον ίδιο ακριβώς χρόνο.

air fryer chicken

Στα highlights σημείωσε ότι μπορείς να συγχρονίσεις αυτόματα τους χρόνους μαγειρέματος, διασφαλίζοντας ότι και τα δύο καλάθια ολοκληρώνουν το ψήσιμο ταυτόχρονα, ακόμα κι αν έχουν διαφορετικούς χρόνους μαγειρέματος, χάρη στη λειτουργία SYNC.

Κι αν θέλεις να μαγειρέψεις μεγαλύτερη ποσότητα του ίδιου φαγητού, μπορείς να ορίσεις και για τα δύο καλάθια τις ίδιες ρυθμίσεις, έτσι ώστε να γίνουν σαν ένα, αφού η λειτουργία DUAL COOK είναι απλώς... μαγική! Στα plus, τα 11 προκαθορισμένα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης αποξήρανσης, η ρυθμιζόμενη θερμοκρασία έως 200°C και ο χρόνος έως 60 λεπτά (24h αποξήρανση) με αυτόματη απενεργοποίηση. Και φυσικά το καθάρισμα είναι και εδώ παιχνιδάκι, αφού οι αποσπώμενες αντικολλητικές σχάρες και οι κάδοι μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων.

Συμπέρασμα: Από εδώ και στο εξής θα απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου τραγανές πατάτες -και όχι μόνο-, χωρίς τύψεις αλλά με πολλή γεύση χάρη στις νέες Ariete Φριτέζες Αέρος σε διαφορετικά μεγέθη, ανάλογα με τις ανάγκες σου! Κι αν γίνεις ο head chef της οικογένειας και της παρέας, θα μου χρωστάς τη μεγαλύτερη χάρη: Να μου φτιάξεις το πιο νόστιμο πιάτο με την ολοκαίνουργια σου Φριτέζα αέρος της Ariete.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Instagram Account @arietegreece

Info