ΕΦΕΤ: Ανακαλεί πακέτα με χυλοπίτες - Οι αλλεργικοί στο γάλα και στα προϊόντα με βάση αυτό να μην το καταναλώσουν

Φωτογραφία της συσκευασίας

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί πακέτα με χυλοπίτες - Οι αλλεργικοί στο γάλα και στα προϊόντα με βάση αυτό να μην το καταναλώσουν

Με ανακοίνωσή του του ο ΕΦΕΤ καλεί σε ανάκληση του τρόφιμου «ΗΛΙΣ Χυλοπίτα Φαρδιά» των 450 gr και παρακαλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο γάλα και στα προϊόντα με βάση το γάλα να μην το καταναλώσουν.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διενέργεια επιθεώρησης – διερεύνησης, σχετικά με το τρόφιμο «ΗΛΙΣ Χυλοπίτα Φαρδιά» των 450 gr, το οποίο παράγεται και διακινείται από την επιχείρηση «ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΣ» στο Θολό Ταξιαρχών στη Ζαχάρω Ηλείας, διαπίστωσε ότι στο πλαίσιο αυτοελέγχου της επιχείρησης, βρέθηκαν ίχνη γάλακτος στο συγκεκριμένο προϊόν, με αριθμό παρτίδας Lot 3902 και ημερομηνία λήξης 31-12-2025 λόγω επιμόλυνσης, χωρίς το ενδεχόμενο αυτό να αναγράφεται στα συστατικά του με τον κατάλληλο τρόπο.

Δείτε επίσης: Lidl: Aνακαλεί σοκολατένια αυγά πασίγνωστης μάρκας που τρώνε μικροί και μεγάλοι

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της παρτίδας του προϊόντος από την επιχείρηση, και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Η επιχείρηση «ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΣ» έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στο κατάστημά της, και στην ιστοσελίδα της με ταυτόχρονη ενημέρωση των πελατών.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο γάλα και στα προϊόντα με βάση το γάλα, και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το καταναλώσουν».

«ΗΛΙΣ Χυλοπίτα Φαρδιά» οι χυλοπίτες που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

TAGS