Στην κατηγορία των ελαίων – με ”οδηγό” το ελαιόλαδο- οι τιμές σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε μία 15ετία ενώ σημαντικές αυξήσεις καταγράφηκαν σε βασικά είδη διατροφής που γεμίζουν το καθημερινό τραπέζι των καταναλωτών, όπως λαχανικά, γαλακτοκομικά και κρέας.

Από την πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΕΛΚΑ, συγκρίνοντας την πορεία των τιμών σε Ελλάδα και ΕΕ κατά την περίοδο 2010-2024, προκύπτει πως το ράλι ανόδου στα τρόφιμα αφορά κυρίως στην τελευταία τετραετία, δηλαδή από το 2021 και έπειτα. Έτσι, ενώ από το 2010 έως το 2021 οι τιμές στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 8,14%, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 0,67%, αντίθετα, την περίοδο 2021 – 2024 αυξήθηκαν κατά… διαβάστε την συνέχεια στο neakriti.gr