Η συνταγή της ημέρας: Τραγανό κοτόπουλο πανέ στο τηγάνι με σως γιαουρτιού
Πως να μην σου γίνει «νιανιά»

Δευτέρα και... ψάχνεις τι φαγητό θα φτιάξεις σήμερα για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου προτείνει κοτόπουλο πανέ στο τηγάνι με υπέροχη χειροποίητη πανεύκολη σως γιαουρτιού.
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο...
Τι θα χρειαστείς για το κοτόπουλο πανέ
- 2 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
- 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 1 φλ. ψίχουλα από ψωμί του τοστ (χωρίς την κόρα)
- 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Για τη σως γιαουρτιού
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. καρότο τριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Για φτιάξουμε το κοτόπουλο πανέ, βάζουμε πρώτα μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας.
- Ακουμπάμε επάνω το ένα φιλέτο κοτόπουλου.
- Καλύπτουμε με ένα κομμάτι μεμβράνη.
- Με ένα τηγάνι ή άλλο πλακέ, βαρύ αντικείμενο χτυπάμε καλά το φιλέτο μέχρι να γίνει πλακέ και πολύ λεπτό, περίπου 1 εκατοστό πάχος.
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι και αλατοπίπερο.
- Σε άλλο πιάτο χτυπάμε τα αυγά.
- Σε ένα τρίτο πιάτο βάζουμε τα ψίχουλα με το μοσχοκάρυδο.
- Πρώτα πανάρουμε το φιλέτο στο αλεύρι, το τινάζουμε να φύγει το περιττό, έπειτα το βουτάμε στο αυγό.
- Τέλος το περνάμε στα ψίχουλα, ακουμπάμε τα φιλέτα σε λαδόκολλα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Μπορούμε να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο πανέ με δύο τρόπους.
- Ο πρώτος είναι να το βάλουμε στο φούρνο σε αντικολλητικό ταψάκι, να το ραντίσουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και να το ψήσουμε στους 180°C.
- Ο δεύτερος τρόπος είναι να ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και να τηγανίσουμε το πανέ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 με 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Και στις δύο περιπτώσεις αφήνουμε τα φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν καλά.
Για τη σως γιαουρτιού
- Εκτός από το γιαούρτι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2 λεπτά.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα σε μπολ.
- Προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Διατηρούμε τη σως κρύα.
- Σερβίρετέ το με πράσινη σαλάτα και ντοματίνι
Κι αν θες κάτι σε γλυκό, δες εδώ πως να φτιάξεις το πιο εύκολο και γευστικό γλυκό ψυγείου.