Η οικονομική συνταγή της ημέρας με μακαρόνια λιγκουίνι
Λίγα υλικά για ένα πιάτο... 5 αστέρων
Ένα πιάτο φαγητό ποτέ δεν λείπει από το σπίτι μας παρά το γεγονός πως οι τιμές στα σούπερ μάρκετ έχουν φτάσει... Θεό! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σήμερα μοιράζεται μαζί μας την πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή για λιγκουίνι με πέστο και λιαστές ντομάτες.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για την συνταγή της ημέρας
- 500 γραμ. λιγκουίνι
- 10 ημίλιαστες ντομάτες σε λάδι
Για το πέστο βασιλικού
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 φλ. φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλος)
- 1/2 φλ. φύλλα δυόσμου
- 3 κ.σ. κουκουνάρι τριμμένο ή αμυγδαλόψυχα (καθαρισμένη και τριμμένη)
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. πεκορίνο
- 1/4 φλ. παρμεζάνα
- λίγο αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε σε ένα μπλέντερ τις ντομάτες με το λάδι τους, τα φρέσκα φύλλα του βασιλικού και του δυόσμου και το σκόρδο, μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το πεκορίνο, την παρμεζάνα, την αμυγδαλόψιχα, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 7΄- 8΄ να γίνουν αλ ντέντε.
- Τα στραγγίζουμε και έτσι όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα πέστο που ετοιμάσαμε.
- Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και σερβίρουμε.
Κι αν έχεις όρεξη για γλυκό, ρίξε μια ματιά εδώ.