Η οικονομική συνταγή της ημέρας με μακαρόνια λιγκουίνι

Λίγα υλικά για ένα πιάτο... 5 αστέρων

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Argiro.gr
Argiro.gr

Ένα πιάτο φαγητό ποτέ δεν λείπει από το σπίτι μας παρά το γεγονός πως οι τιμές στα σούπερ μάρκετ έχουν φτάσει... Θεό! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σήμερα μοιράζεται μαζί μας την πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή για λιγκουίνι με πέστο και λιαστές ντομάτες.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την συνταγή της ημέρας

  • 500 γραμ. λιγκουίνι
  • 10 ημίλιαστες ντομάτες σε λάδι

Για το πέστο βασιλικού

  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 φλ. φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλος)
  • 1/2 φλ. φύλλα δυόσμου
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι τριμμένο ή αμυγδαλόψυχα (καθαρισμένη και τριμμένη)
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. πεκορίνο
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα
  • λίγο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε ένα μπλέντερ τις ντομάτες με το λάδι τους, τα φρέσκα φύλλα του βασιλικού και του δυόσμου και το σκόρδο, μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το πεκορίνο, την παρμεζάνα, την αμυγδαλόψιχα, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
  3. Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 7΄- 8΄ να γίνουν αλ ντέντε.
  4. Τα στραγγίζουμε και έτσι όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα πέστο που ετοιμάσαμε.
  5. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και σερβίρουμε.

Κι αν έχεις όρεξη για γλυκό, ρίξε μια ματιά εδώ.

ΠΗΓΗ Argiro.gr