Ονειρικά λαζάνια με κιμά και σπιτική μπεσαμέλ - Πως να τα φτιάξεις μόνη σου

Είναι πιο εύκολο από όσο φαντάζεσαι

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Giorgostsoulis.com
Giorgostsoulis.com

Η αλμυρή συνταγή της ημέρας έρχεται σήμερα από τον κορυφαίο σεφ, Γιώργο Τσούλη, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας πως μπορούμε να φτιάξουμε τα πιο γευστικά λαζάνια με κιμά!

Ένα φαγητό που σίγουρα θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους...

Τι θα χρειαστείς για τα λαζάνια

  • 15 τεμάχια λαζάνια
  • 1 κιλό και 200γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ¼ γαρύφαλλο, τριμμένο
  • ¼ κανέλα, τριμμένη
  • 1.200 ml ζωμό βοδινού
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 100 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 λίτρο γάλα ΝΟΥΝΟΥ, πλήρες

Εκτέλεση

Για τον κιμά
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνου στον αέρα στους 200°C.
  2. Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τον κιμά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τη δάφνη, την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ο κιμάς.
Για την μπεσαμέλ
  1. Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
  2. Αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε 100 γρ. από τη ποσότητα και των δύο τυριών. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Για την σύνθεση
  1. Στην επιφάνεια ενός ορθογώνιου πυρίμαχου σκεύους απλώνουμε 3 κουταλιές της σούπας κιμά. Τοποθετούμε κάθετα 3 φύλλα λαζάνια, απλώνουμε 3 κουταλιές της σούπας κιμά και 3 κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ.
  2. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να κάνουμε 5 στρώσεις από λαζάνια. Τελειώνουμε τη σύνθεση απλώνοντας τον κιμά, τη μπεσαμέλ και τα τυριά.
  3. Ψήνουμε τα λαζάνια σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25-30 λεπτά ακόμα.
  4. Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε τα λαζάνια να κρυώσουν για 10 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Κι αν έχεις διάθεση για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι, δες εδώ την συνταγή που σου προτείνουμε.